Skip to main content

Idén 16. alkalommal került megrendezésre a Tatai Regatta, mely a helyi Víz-Zene-Virág Fesztivál nyitóprogramja.

Második éve része a rendezvénynek az Országos Diákranglista Verseny egyik állomása, amely a SportXXI program egyik alappillére. A gyönyörű hátteret biztosító városkép mellett, ennek is köszönhető, hogy – az elmúlt évekhez képest – megduplázódott a résztvevők száma.

Június 24-én, pénteken reggel 16 egyesület több mint 150 versenyzője, 188 hajóegységben, 250 beüléssel várta a verseny kezdetét. Az elmúlt év tapasztalatai alapján, az 500 méteres pályaszakasz a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet csónakháza előtt lett kijelölve. Erre a 10-12 éves gyerekek hajócseréjének megkönnyítése, és a verseny jobb követhetősége miatt volt szükség, és bizony – a zord időjárás miatt is – ez nagyon is jó döntésnek bizonyult.

A tatai vizet ismerők jól tudják, itt hajózni, néha igen nagy kihívás. Most pedig igen nagy szükség volt rá, hogy a gyerekek a hullámoktól megtelt hajókkal minél hamarabb kerüljenek edzőik óvó karjai közé. Ez a verseny volt az igazi minimum vizsga a kezdő versenyzők számára, de elmondható, hogy mind küzdőképességben, mind ügyességben megállták helyüket a leányok és legények. Mindenki, aki célba ért igazán büszke lehet magára, de akinek esetleg ez nem sikerült, annak sincs oka szégyenkezni, hiszen bátran felvette a küzdelmet az elemekkel.