Skip to main content
2010. május 14. - 15:21

Szombaton evezős vízi majális a Népszigeten!

A Budapest Evezős Egyesület május 15-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a Vízi Majálist, a XIII. Kerületi Napok nyitórendezvényét, mely idén része az Urbitális Majális rendezvénysorozatnak. A vízi eseményeket gyermekprogramok színesítik, a szervezők – a jó időben bízva – több ezer résztvevőre számítanak. A majális a sport – kultúra – szórakozás jegyében zajlik majd.
 
Az előző évekhez hasonlóan az evezős versenyek után az érdeklődők maguk is kipróbálhatják a különböző vízi eszközöket, de a parton maradók sem fognak unatkozni: az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ szervezésének köszönhetően, gyermekműsorok, tánccsoportok lépnek fel; lesznek felfújható játékok, mini-vidámpark, póni-lovaglás, vásárosok kiállítása. A programot Patricio Baeza és együttesének koncertje zárja. Aki esetleg nem tudta eldönteni milyen hajóban volt a legjobb evezni, azt május 30-án ugyanitt várja az Angyalföldi Vízi Sportágválasztó, a Népszigeti Szabadidő- és Vízisport Egyesület rendezvénye. Evezős hajókban, kajakokban, kenukban, és sárkányhajókban lehet gyakorolni majd a lapátolást, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A Budapest Evezős Egyesület több mint 100 éve biztosít sportolási lehetőséget a Duna szerelmeseinek. A testmozgás mellett az igazi klubként funkcionáló egyesület megalakulásától kezdve élen jár különböző társas összejövetelek, rendezvények szervezésében. A szombati sportprogramok között szerepel majd 300 méteres evezős verseny, kötélhúzó verseny, római gályázás, ergométeres és szabad evezés; a gyermekeknek többek közt Barta Tóni Bábszínházának előadása, óriás csúszda és akadálypálya biztosítják a szórakozást.
A programok reggel tíztől estig tartanak.
Részletes információk: www.evezz.hu
 
Budapest, 2010. május 14.