Skip to main content

M1x Final C – Férfi egypár C döntő

Kelemen Áronért szoríthattunk a C döntőben, akinek nem sikerült a pálya eleje úgy, ahogy a szerb fiúnak, aki az argentín és a lengyel versenyzők előtt vezette a mezőnyt az első 500 méter után. 750 méternél Áron már a negyedik volt, és fokozatosan jött fel az ekkor már harmadik argentínra. Féltávnál is a szerb vezetett, majd 1250 méternél Áron már az argentín előtt lapátolt, akit a lengyel és a horvát fiú üldözött. 1500 méternél a szerb és a szlovák versenyző meglépett a mezőnytől, a harmadik helyért pedig nagy harc folyt Áron, az argentín és a horvát fiú közt. A végső sorrend Szerbia, Szlovákia, Argentína, Magyarország, Lengyelország, Horvátország lett.

In the race for places 13-18 Serbia was the fastest at the start, closely followed by Argentina and Poland. At 1500 m Serbia and Slovakia stepped away from the rest of the field, while Hungary, Argentina and Croatia and Poland were battling it out for third place. At the finish line, Serbia takes first, Slovakia second while Argentina grabs third, Hungary fourth, Poland fifth and Croatia finishes sixth.

LM1x Final C – Férfi könnyűsúlyú egypár C döntő

Szentkereszty Márton képviselte a magyar csapatot ebben a számban, és a C döntőben egy izraeli versenyzővel kellett megküzdenie. Az izraeli fiú ellentmondást nem tűrően vette át a vezetést a rajt után, és Marci hiába igyekezett tartani az iramot, végül ő ért be másodikként, így 14. helyen zárta a versenyt.

Two scullers lined up to race for places 13 and 14. Israel took the early lead and remained ahead of Hungary for the rest of the race, finishing first and 13th overall.

LW1x  Final B – Női könnyűsúlyú egypár B döntő

A rajt után Szlovákia vette át vezetést, másodikként Kanada, majd a cseh és a horvát versenyzők értek 500 méterhez. Féltávnál a szlovák lány még mindig vezette a mezőnyt, a horvát versenyző pedig felküzdötte magát a harmadik helyre. 1500 méternél nagy harcban volt a kanadai, a horvát és a cseh versenyző, végül a kanadai lány ért be másodikként a versenyt végig uraló szlovák lány mögött, harmadik a horvát, negyedik a cseh lány lett.

In the race for places 7-10, Slovakia took the early lead in this race, crossing the 500 m mark ahead of Canada, the Czech Republic and Croatia. Slovakia remained at the head of the field for the entire race and increased her lead, while Croatia overtook the Czech Republic at 1000 m. Canada, Croatia and the Czech Republic where each giving it their all to take second place. At the finish Canada takes 8th place overall behind first place Slovakia, Croatia finishes 9th and the Czech Republic in 10th.

W2x Final B – Női kétpár B döntő

A B döntőt két résztvevővel indították el a versenybírók, ahol az első ezer méteren a franciák csapata ragadta magához a vezető pozíciót, de féltávnál már fej-fej mellett haladtak, és egy jól megtervezett második ezer méter után a csehek kerültek ki győztesként, így a 7. helyet megszerezve.

Two crews lined up to race for places 7th and 8th overall in this event. France had the better start and took the lead in front of the Czech Republic. However about halfway through the race the Czechs began to close the gap on France and managed to move ahead of their opposition to cross the line first, finishing 7th overall.

LW2x Final B – Női könnyűsúlyú kétpár B döntő

Egy holland és egy francia csapat közt került megrendezésre a futam, ahol a hollandok kezdtek jobban, és az előnyüket magabiztosan tudták tartani az egész pályán. Ezzel a 7. helyet szerezték meg, a franciák pedig 8.-ként zárták a világbajnokságot.

The Netherlands and France raced in this B Final for places 7th and 8th overall. The Dutch boat got away faster at the start and they managed to maintain their lead for the entire race. The Netherlands crossed the finish line first to take 7th place, France takes 8th.

W4- Final Final B – Női négyes B döntő

Magyar csapatért (Karácsony Dominika, Varga Judit, Szekér Julianna, Horváth Katalin) szoríthattunk a B döntőben, ahol öt csapat állt rajthoz. Az első 500 méteren a németek vezettek, mögöttük fej-fej mellett haladt a magyar és a cseh csapat. A lányok az 1000 méteres vonal után  átvették a vezetést, azonban nem tudtak elszakadni a csehektől és a lengyelektől. Az utolsó 500 méteren óriási csata volt a három csapat közt, de hatalmasat finiselve végül a magyar lányok szerezték meg az első, összesítésben 7. helyet Csehország csapata előtt.

Five crews lined up to race for places 7-11 in the B Final of the women’s four. Germany had the best start and got into the lead ahead of the Czech Republic and Hungary. By the halfway mark Hungary had moved ahead of the Germans together with Poland and the Czech Republic and now these three crews were challenging each other for first place. Thanks to a fantastic finish Hungary crossed the line first to take 7th place overall ahead of the Czech Republic and Poland. Germany and France take 10th and 11th place overall.

W1x Final Final B – Női egypár B döntő

A B döntőben két lány állt rajthoz, Új-Zéland és Finnország képviseletében. A rajt és az első 500 méter az új-zélandi lánynak sikerült jobban, az előnyét féltávnál is tudta tartani, sőt 1000 méter után már két hajóval evezett ellenfele előtt. A harmadik 500 méteren a finn lány nem engedte el Elyse Frasert, és a finisben egyre jobban megközelítette a fáradó új-zélandit, akinek végül kitartott az előnye, és Ulla Varvio másodikként végzett a B döntőben.

Two scullers raced for places 7th and 8th in the women’s single scull event. New Zealand jumped into the lead after the start and kept moving away from Finland throughout the first half of the race. However a push from Finland in the third 500 m brought her closer to her opposition, and the distance between the two scullers decreased rapidly. At the finish New Zealand managed to keep her leading position to take 7th overall, Finland finishes 8th.

M2- Final B – Férfi kormányos nélküli kettes B döntő

Három csapat állt rajthoz a kettesek kisdöntőjében, ahol holnap a Simon-Juhász párosért szoríthatunk az A döntőben.  Kanada repülőrajtot vett, és már féltáv előtt több, mint három hajóval vezetett a horvát és a brit csapat előtt. A helyezések a célig nem változtak, így összesítésben Kanada a 7., Horvátország a 8., és Nagy-Britannia a 9. helyen zárta a világbajnokságot.

Three crews raced in this B final. Canada flew of the start blocks into a significant lead over Croatia and Great Britain and these positions remained the same till the finish line. Canada takes 7th, Croatia 8th and Great Britain finishes 9th overall.

LM2x Final B – Férfi könnyűsúlyú kétpár B döntő

Ebben a számban is drukkolhatunk magyar csapatnak a vasárnapi nap folyamán az A döntőben, de a  B döntő is izgalmas versenyt igért. A rajt után Kanada állt az élre, szorosan mögöttük a britek, akik délelőtt éppen csak lemaradtak az A döntőről. Harmadik helyen Finnország haladt Belgium, Tajvan és Argentína előtt. Féltávnál a tajvaniak már 1 tizeddel a visszaeső finnek előtt eveztek, az élen változatlan sorrendben haladtak a csapatok a cél felé. Az angolok egy korai finissel próbálták megfogni a kanadai párost, és 1500 méternél már csak 9 tized volt a hátrányuk. Belgium ekkor már több, mint 6 másodperccel volt lemaradva, mögöttük ismét a finnek haladtak Tajvan és Argentína előtt. Az utolsó pár száz méteren hatalmas harc volt Kanada és Nagy-Britannia legényei közt, végül a kanadaiak kerültek ki győztesen, 56 század másodperccel.

Six boats lined up in the Final B of the lightweight men’s single sculls to race for places 7-12. Canada had the best start and took the lead just ahead of Great Britain, followed by Finland, Belgium, Chinese Taipei and Argentina. With 500 meters to go there was nothing to choose between Canada and Great Britain. Both crews charged for the line. Canada held on to first and takes 7th overall just 0.5 seconds ahead of 8th place Great Britain. Belgium finishes 9th, Finland 10th, Chinese Taipei 11th and Argentina 12th overall.

M1x Final B – Férfi egypár B döntő

Az ausztrál fiú rajtolt legjobban a férfi egypárok B döntőjében, de a kínai versenyző szorosan mögötte haladt át az 500 méteres ponton. A monacoi, a belga, és a tajvani fiú is tartották az iramot. Féltávnál öt csapat volt nagyjából egy hajóhosszon belül, Kína centiméterekkel vezetett csak Ausztrália előtt, őket Belgium, Tajvan, Monaco, és Románia követte. A végső 500 métert szorosan kezdték meg a versenyzők, a kínai nem tudta tartani első helyét, és a belga fiú egy hatalmsa finissel megszerezte az első, összesítésben 7. helyet. Utána a sorrend Kína, Monaco, Ausztrália, Tajvan, Románia lett.

Six scullers raced in this B Final. Australia had the fastest start and crossed the 500 meter mark just ahead of China. At halfway through the race five scullers were neck to neck, China leading with just a slight margin ahead of Australia, Belgium, Chinese Taipei and Monaco with Romania following in sixth. A huge push from Belgium in the last 500 meters earned him first place and 7th overall. China takes 8th, Monaco 9th, Australia 10th, Chinese Taipei 11th and Romania 12th place overall.

M4- Final B – Férfi négyes B döntő

A kettes pályán evező magyar csapatért (Fehér Szabolcs, Tari János, Pozsár Bence, Radics Bence) szoríthattunk a négyesek B döntőjében, ahol a kanadaiak erősen kezdtek, de fiaink ha csak centikkel is, de át tudták venni a vezetést az első 500 méteren, harmadik helyen a britek eveztek. Féltávnál fej-fej mellett haladt a magyar és a kanadai csapat, pillanatonként változott a vezető pozíció. A britek sem adták fel a versenyt, a második 1000 méteren folyamatosan jöttek fel az első két csapatra. Az utolsó negyedre még mindig magyar vezetéssel érkezett a mezőny, és a finisben méterről méterre tudták növelni előnyüket a fiúk, végül egy kemény hajrával maguk mögött tudták tartani a briteket, akik másodikként fejezték be a B döntőt a kanadai négyes előtt. Ezzel összesítésben 7. helyen zárták a magyar fiúk a versenyt.

Three crews lined up to race for places 7-9 in the men’s coxless four. Canada came of the starting block the fastest, but only just ahead of Hungary and followed close by Great Britain. During the middle of 1000 m of the race there was nothing to choose between Hungary and Canada. A strong push from Hungary in the last quarter of the race earned them first place and 7th overall, while Great Britain also charged for the line and managed to grab second place and 8th overall ahead of Canada.

M2x Final B – Férfi kétpár B döntő

Ebben a számban is az A döntőben szoríthatunk majd magyar csapatért, akik délelőtt remek versenyzéssel szerezték meg a döntős helyet. A vezetést Új-Zéland ragadta magához a finnekkel és a lengyelekkel a sarkukban, a brit és a tajvani csapat a negyedik helyért harcolt 500 méternél. Féltávhoz közeledve csak méterek voltak az új-zélándiak és a finnek közt, a lengyelek kezdtek leszakadni, és a brit dubló egyre közelebb került hozzájuk. A lengyelek azonban tempót emeltek, és 1500 méternél már második helyen haladtak, tizedekkel a finn fiúk előtt. Az új-zélandiak az erős kezdésben elfáradtak, a lengyelek pedig kíváló taktikával megszerezték az összesítésben 7. helyezést, harmadik helyen Finnország zárta a B döntőt, Nagy-Britannia és Tajvan előtt.

Five boats participated in this Final B, with New Zealand taking the early lead but only just ahead of Finland and Poland, followed by Great Britain and Chinese Taipei in fourth and fifth. At the halfway mark New Zealand and Finland were neck to neck, with Poland dropping back and Great Britain closing the gap on the leading pack. However a strong push from Poland in the third quarter of the race brought them back into second position ahead of Finland and soon they were attacking New Zealand for first place. Poland crossed the line first to take 7th place overall, New Zealand finishes 8th, Finland 9th, Great Britain 10th and Chinese Taipei 11th.

LM1x Final B – Férfi könnyűsúlyú egypár B döntő

A B döntőben Svájc versenyzője rajtolt leggyorsabban, de a kínai és a román fiú is szorosan követték, 500 méternél még senki nem szakadt le, 4 másodpercen belül haladt a hat hajó. Féltáv előtt a kínai átvette a vezetést, de 1000 méternél ismét a svájci versenyző haladt az élen, a harmadik helyért pedig nagy csata zajlott a román, a kanadai, és az ausztrál fiúk közt. 1300 méternél több mint egy hajóra növelte előnyét a svájci, a végső hajrára pedig Kína, Románia, Ausztrália, Kanada, Észtország sorrendben fordultak mögötte a többiek. A kínai nagy hajrát nyitott a pálya végén, és az utolsó 20 méteren megfordította az állást, ezzel 7.-ként zárta a világbajnokságot a svájci és a román versenyzők előtt.

Six scullers raced for places 7-12 in the B Final of the lightweight men’s single sculls. Switzerland came of fastest from the start, but both China and Romania were right at his heels and the entire field was rather tight in the first quarter of the race. In the middle of the race China and Switzerland were battling for first, while Romania was being attacked by both Canada and Australia for third. A huge push from the Chinese sculler moved him ahead of Switzerland just 20 meters before the finish line. China takes 7th, Switzerland 8th, Romania 9th, Australia 10th, Canada 11th and Estonia 12th place overall.

M8+ Final B – Férfi nyolcas B döntő

Újra magyar csapatért (Vermes Péter, Sándor Áron, Markgruber Balázs, Bártfai Péter, Szigeti György, Hénap Zsolt, Vinkó Gáspár, Novák Edvin, c: Dezséri Dóra) szoríthattunk, a fiúk a délelőtti reményfutam után álltak ismét rajthoz. A mezőnyből az olaszok kiemelkedtek a pálya elején, őket a csehek követték, a magyarok pedig 800 méternél vették át a harmadik helyet a kínaiaktól. 1000 méternél már jelentős előnye volt a magyar hajónak a kínaiakkal szemben, és az első két csapattól sem maradtak le. A olaszok tudták tartani a cseheket, így a végső 500 métert ők kezdték meg elsőként. A hajrában a cseh csapat igyekezett tempót váltani, de az olaszok válaszolni tudtak, így tartották vezető helyüket. A magyar csapat egy kemény végső finist produkált, így a csehektől nem sokkal elmaradva, a kínaiakat magabiztosan verve szerezték meg a 3., összesítésben 9. helyet.

Four crews lined up in the last race of the day, the Final B of the men’s eights. Italy came off strongest at the start, followed close by the Czech Republic, China and Hungary. At halfway through the race Hungary overtook China to move into third position. Italy managed to fight back multiple attacks from the Czech Republic and kept the lead till the line. Italy finishes 7th, the Czech Republic 8th, Hungary 9th and China 10th overall.