Skip to main content

Szolnok ad otthont hétvégén a következő jelentős hazai regattának. A 15. Tisza Kupa Nemzetközi Evezős Versenyre eddig 3 ország 14 klubjának evezősei, közel 540 beülővel jelezték indulási szándékukat.

 
A héten, a 111 éves klub, az újjáalakulásának 18. évét töltötte be, így válva nagykorúvá. A hagyományoknak megfelelően szeptember végén ismét a szolnoki Tisza Evezős Egylet rendez versenyt a Holt-tiszai Evezős és Kajak-kenu pályán. A nagy nemzetközi versenyek végeztével a téli alapozás előtt az egyik utolsó nagy versenyre kerül sor hétvégén. Több éve nemzetközi verseny zajlik Szolnokon, ahol a vajdasági Palics evezősei állandó vendégek, míg idén először a berlini Rudergesellschaft Wiking sportolói is rajthoz állnak.
 
A klub versenyzői idén is rengeteg nemzetközi eredménnyel gazdagodtak. Simon Béla, aki megjárta első szolnoki evezősként a londoni olimpiát, majd a múlt héten Európa-bajnoki 6. helyet szerzett, szintén rajthoz áll, mint ahogyan Novák Edvin és Vallyon Bence, akik az U23-as világbajnokságon a 10. helyen értek célba a könnyűsúlyú négyesek versenyében.
 
Az esemény illeszkedik a Magyar Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó Sport XXI. Programhoz, ahol iskolás fiatalok mérik össze tudásukat több fordulón keresztül.
A Tisza Evezős Egylet nagy hangsúlyt fektet a sérült emberek sportolására is, ezért idén rajthoz állnak a látásukat elvesztett sportolók is. Ők már annyira magabiztosan eveznek egyedül – motoros kíséretében – a Tiszán, úgy döntöttek, ők is részt vesznek a regattán.
 
Video a szolnoki vak evezősökről: http://tiszaee.hu/videok/vak-evezosok-tiszan 
  
További információk: Molnár Dezső ügyvezető elnök, vezetőedző +36309258371