Skip to main content

A Luzernben zajló Világkupán normálsúlyú egypárevezőseink acélos ellenfeleket utasítottak maguk mögé: Bácskai Máté, és olimpikonunk, Pétervári-Molnár Bendegúz is bejutott a legjobb 12 közé! Normál-, és könnyűsúlyú kétpárunk a C döntőben fejezheti majd be szereplését.

Fotó: Czucz Bálint

Két magyar normálsúlyú szkiffes állt rajthoz a világkupa-sorozat utolsó állomásán, ráadásul mindjárt egyazon előfutamban. A mieink domináltak a versenyben, Pétervári-Molnár Bendegúz végig vezetve nyert, szorosan nyomában Bácskai Mátéval, megelőzve a litván olimpiai döntős Mindaugas Griskonist!

A negyeddöntőben is folytatódott a magabiztos versenyzés. Bende magabiztosan végig az élmezőnyben haladt, és a második helyen zárta a negyeddöntőt, ezzel Molnár Zoltán tanítványa bejutott az elődöntőbe.

A másik futamban Máté rendkívül szoros befutóban elcsípte a továbbjutást jelentő harmadik helyet, úgy, hogy a horvátok világklasszisát, az olimpiai ezüstérmes, és világbajnok Damir Martint ütötte el a továbbjutástól! Simon Tamás tanítványa három századmásodperccel előzte meg vetélytársát, és a francia, valamint a brit szkiffes mögött jutott be az elődöntőbe.

„Komoly fegyvertény a két szkiffes eredménye. Nem kérdés, hogy az Európa-bajnokságon indítunk egypárevezőst, a jobb eredményt elérő versenyzőt fogjuk delegálni. Az előfutamban komoly nevet, a litván Griskonist utasították maguk mögé. Az is óriási dolog, hogy Máté búcsúztatni tudta Damir Martint” – értékelt Molnár Dezső szövetségi kapitánny.

A Tamás Bence, Galambos Péter összetételű könnyűsúlyú kétpárunk az észteket megelőzve az 5. helyen zárt az előfutamban. A reményfutamban 1500 méternél még közel voltak a harmadik helyhez, ám a portugáloknak jobban sikerült a hajrá, Szierer János tanítványai a 4. pozícióban zártak, és a C döntőben fejezhetik be szereplésüket.

Normálsúlyú kétpárevezősünk, azaz Szabó Márton, és Ács Kristóf kettőse előfutamában az 5. helyen ért célba, a reményfutamban pedig a végül előttük záró románokkal, és a mögöttük végző lengyelekkel csatázva a 4. helyen értek célba, azaz Simon Tamás tanítványai a C döntőben zárják szereplésüket a luzerni Világkupán.

„Mindkét egység jó időt húzott, de ez kevés volt a továbbjutáshoz. A normálsúlyú dublónk is nagyon jól ment, de ez is a C döntőre volt elég” – közölte Molnár Dezső.