Skip to main content

Másfél héttel a világbajnokság előtt drámai rosszulléteket élt át Szabó Bence. A kétszeres Európa-bajnok győri evezős fizikálisan egyre jobbnak érzi magát. Az ijesztő tüneteket produkáló gyengélkedés után alig több mint másfél héttel Furkó Kálmánnal 4. helyen zárt a világbajnokságon a könnyűsúlyú kettesek helyosztó futamában. Racicében további napi 1-2 edzéssel hangolnak a pénteki döntőre.

Ájulás, annak következtében betört fej – drámai tünetek döntötték le lábáról az isztambuli Egyetemi Európa-bajnokságon Szabó Bencét. Szeptember 8-án reggel még Szigeti Rolanddal lehúzta a könnyűsúlyú kettes helyosztó futamát, de a döntőben már nem szerepelhetett.

Vélhetően kiszáradás, és egy vírusfertőzés miatti gyengeség okozta a rosszulléteket, ami miatt Pocok az első géppel haza is jött Törökországból.

Megannyi vizsgálat után elutazásuk előtt, múlt csütörtökön evezett először.

“Fizikálisan edzésről-edzésre egyre jobban érzem magam. Amikor újra hajóba ültünk Kálmánnal nem volt rosszabb, mint előtte, igaz kicsit gyengébbnek éreztem magam. Több rövidebb résztávot mentünk, hogy szokjam az intenzitást, a helyosztó futamot is ennek fényében húztuk le. Nem vagyok még csúcsformában, de azon vagyok, hogy a pénteki döntőre a lehető legjobb állapotba hozzam magam” – mondta Bence.

Egy applikáció segítségével monitorozom a Bence minden egyes napját, egyre jobb állapotban van” – szögezte le a csapat egyik edzője Alföldi Zoltán, aki Molnár Dezsővel együtt irányítja az egység felkészülését.

“A helyosztót megnyerő török csapat nagyon fiatal, tagjai az ifjúsági világajnokságon különböző csapatokban nyertek érmet. Az elejétől kezdve dominálták a versenyt, az összes többi egység úgy ment ahogy számítottunk rá. Biztos vagyok benne, hogy a pénteki döntőben az első négy szorosan érkezik be egymás után. Az olaszok, és a csehek is erősnek tűnnek, de mi is azok vagyunk!”

A közelmúltban Európa-bajnoki címét Münchenben megvédő Furkó Kálmán, és Szabó Bence könnyűsúlyú kettese pénteken vívja a vb döntőt Racicében. A srácok 14:28 órakor rajtolnak el.