Skip to main content

Május 29-31 között rendezték meg az evezősök Európa Bajnokságát a lengyelországi Poznanban. A megmérettetésen 36 ország 591 sportolója vett részt, összesen 17 versenyszámban.
Hazánkat összesen 9 sportoló képviselte a versenyen, 5 hajóosztályban:

Simon Béla és Juhász Adrián (edzőjük: Molnár Dezső) előkelő 5. helyezést szerzett a normálysúlyú kormányos nélküli kettesek között. Az Európa Bajnokságon legeredményesebb magyar egység mindössze két tizedmásodperccel maradt le az előtte célba érő Cseh kettőstől a vasárnapi ’A’ döntőben.

Csepregi Gábor miután reményfutamából szép teljesítményt produkálva továbbjutott, a vasárnapi ’B’ döntőben 3. helyet tudott szerezni, és ezzel összesítettben 9. helyen zárhatta az Európa Bajnokságot a könnyűsúlyú egypárevezősök népes mezőnyében.
Krpesics Péter és Vallyon Bence (edzőjük: Molnár Dezső) könnyűsúlyú kormányos nélküli versenyszámban szintén 9. helyezést ért el, miután a ’B’ döntőben derekasan helyt állva, harmadikként értek célba.

Matyasovszki Dániel és Galambos Péter (edzőjük: Szierer János) a ’B’ döntőben egy gyengébb rajt után a táv első felében még az ellenfelek mögött haladt, majd kitűnő versenyzéssel és egy hatalmas hajrával, a mezőny nagy részét maga mögé utasítva második helyet tudott szerezni. Ezzel összesítettben 8. helyen zárták a versenyzést a könnyűsúlyú kétpárevezősök között.

Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz (edzőjük: Molnár Zoltán) miután normálsúlyú kétpárevezősben a pénteki reményfutamát bámulatos versenyzéssel megnyerte, szombaton ’B’ döntőbe jutott, ahol a hatodikként haladtak át a célvonalon. Ezzel Gergő és Bendegúz a 12. helyen zárt az Európa Bajnokság legnépesebb versenyszámában.

A versenyzők és edzők számára saját elmondásuk szerint bíztató és tanulságos volt a bajnokság, minden egység tudott legalább egy igazán jó pályát evezni, és hasznos tapasztalatokat szereztek abban, hogy hogyan lehet állandósítani ezt a teljesítményt, és továbbra is fejlődni a jövőt illetően.

Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőiknek! Következő nagy állomás a II. Világkupa Varese-ben. Kívávunk jó felkészülést és további sikereket!

 

CsatolmányMéret
Image icon Csepregi Gábor.JPG8.13 MB
Image icon Krpesics + Vallyon.JPG6.71 MB
Image icon Matyasovszki + Galambos.JPG8.12 MB
Image icon Papp + Pétervári-Molnár.JPG9.07 MB
Image icon Simon + Juhász.JPG6.64 MB