Skip to main content
Negyedik helyen végzett a Simon Béla – Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet) férfi kormányos nélküli kettes a Müncheni világkupán, maga mögé utasítva a 2008-as olimpián 4. helyezett német csapatot.

 „Hasonló ütemben kezdtek a fiúk, mint a középfutamban, szinte másodpercre pontosan ugyanazt az első 500-at evezték, és bár az utolsó helyen haladtak, betartották a taktikai utasításokat és csak 1000 méternél kezdtek ráhajtani az élmezőnyre.

Az utolsó 1000 méteren ki is jött az az állóképességi előny, ami a csapatot jellemzi így sikerült megelőzni az olimpiai negyedik német egységet és kevesebb, mint 1 egy másodperccel megközelíteni a tavalyi világbajnoki 3. helyezett görög csapatot, akik végül harmadikok lettek.
Jó visszajelzés ez az eredmény az eddigi munkára nézve, úgy néz ki jó úton halad a felkészülés, a fiúknak is kellett ez a siker, hiszen ebben a mezőnyben negyediknek lenni nagyon jó eredmény” – mondta Molnár Dezső a csapat edzője.
 
A múlt hétvégén kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett Simon Béla és Juhász Adrián harmadik társuknak a szolnoki evezős Szigeti Gyurinak kívánnak jobbulást ezzel az eredménnyel, aki komolyabb sérüléseket szerzett, míg a páros “megúszta” könnyebb karcolásokkal, zúzódásokkal. Egy autó hajtott ki a srácok elé, akik már nem tudtak rendesen megállni.
 
Ezen a napon állt rajthoz a B döntőben a női kétpárevezős egység is Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub) ők végül a 12. helyet szerezték meg jó és lendületes versenyzéssel, mindössze két másodperccel elmaradva, melyet a ma átvett új hajójukkal minden bizonnyal máris ledolgoznak.
 
Férfi kormányos nélküli kettes:
1.       GBR 6.24.67
2.       ITA 6.28.37
3.       GRE 6.29.85
4.       Hun 6.30.37 (Simon Béla – Juhász Adrián)
 
Női kétpárevezős:
1.       GBR 6.57
2.       USA 7.00
3.       BLR 7.05
12. HUN 7.14 (Szabó Katalin – Gyimes Krisztina)
 
Bővebb információ: