Skip to main content
2012. május 02. - 18:12

Simon Béla még óvatos, Galambos Péter az óriások közé készül

A szegedi Dr. Simády Béla Nemzetközi Regattával végképp beindult az evezős szezon. Most már gyors egymásutánban következnek a fontos események. Szerdán Belgrádba, az idény első Világkupa fordulójára utazik a magyar válogatott. Az eddigi tapasztalatokról a mob.hu Székely Balázs, megbízott szövetségi kapitánynál érdeklődött.
“Egyértelművé vált – amire én már ősztől számítottam -, hogy a Varga Tamás – Hirling Zsolt (VVEC, BSVSC) kettős a legjobb a könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében – summázott Székely Balázs. “Túl azon, hogy meggyőző fölénnyel, 12 másodperces előnnyel nyertek a másodikként célba érkezett Matyasovszki Dániel – Pozsár Bence (Szeged VE EDF Démász) duó előtt, az is nagyon sokat nyom a latba, hogy Hirling tud súlyt adni Vargának, ami számára a nagy fogyasztás helyett az életet jelenti.”
 
“Bár Hirling több évet kihagyott, teljesítette a Vasembert, ami tökéletes állóképességet bizonyít. Így megkülönböztetett figyelemmel várom belgrádi szereplésüket, ahol egyébként nem kell csúcsformában evezniük. Arra majd Luzernben, az olimpiai pótkvalifikációs versenyen lesz szükség.”
 
– A Simon Béla – Juhász Adrián (Tisza EE) kormányos nélküli kétevezős viszont már tavaly megszerezte a londoni indulás jogát…   
 
“Simon Bélának márciusban operálták a térdét, így neki még óvatosan kell adagolnia a terhelést. Juhász Zágrábban elindult egypárban és bíztatóan lapátolt. Szegeden már együtt és jól eveztek.”
 
– Ha már egypár, akkor hol tart a legjobb magyar, Galambos Péter (VVEC)?
 
“Váci büszkeségünk szerintem, rendkívül jól evez. Örülök annak, hogy sikerült rávenni őt: könnyűsúlyú létére induljon el – amolyan szakmai kirándulásként – Luzernben, a normálsúlyúak olimpiai válogatóján. Őt ott csak kellemes meglepetés érheti azon túl, hogy megméreti magát: mit ér a maga 72 kilójával a 100 kilós óriások között. Neki a jó eredményt a nem olimpiai számok világbajnoksága hozhatja meg.
 
– Az öt felsorolton kívül kik utaznak még a szerb fővárosba? 
 
“További két női páros. Könnyűsúlyban Hajdú Zsuzsanna csepeli klubtársával, a sokat fejlődött Kabódi Erzsébettel ül egy hajóba, a normálsúlyúaknál pedig a Gyimes Kriszta (Danubius NHE) – dr. Szabó Katalin (VVEC) egység próbálhat szerencsét.
 
Jochapress