Skip to main content
2014. április 26. - 21:49

Sikeres volt a 24. gróf Széchenyi István Évadnyitó Evezős Verseny II. rész

Színvonalas versenyt eredményezett a 4500 méteres távon megrendezett üldözéses futam. A nyolcasok versenyében a Budapest Kupa Magyarországon maradt. 

A győztes a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub csapata lett (Krenák Mihály, Kaszás Kornél, Lacsik Péter, Lovass Márk, Bedők Gergely, Szigeti Roland, Bártfai Péter, Bíró Márk, k: Kiss Bence) 11:45,1 időeredménnyel. Mindössze 5 másodperccel lemaradva a győzelemről, ezüstérmes a Csepel Evezős Klub nyolcasa, míg a bronzérmet három, az Atlanta-i, Sydney-i, és Athén-i olimpiákon helyezett evezősökkel felálló olasz egység szerezte meg.
A férfi Masters csapatok rangsorában a bécsi WRC Lia hajója végzett az élen, a vegyes Masters csapatok versenyében a horvát VK Tresnjevka/ARC/Mladost1 csapat, míg a női nyolcasok között a Danubius Nemzeti Hajós Egylet csapata nyert.
A női négypárevezősöknél a Budapest Kupát a Danubius Nemzeti Hajós Egylet könnyűsúlyú evezősei (Krémer Eszter, Dr. Alliquander Anna, Polivka Dóra, Bene Dorottya) vehették át Szeneczey Balázstól. Második a Csepel Evezős Klub, harmadik a WRC Lia hajója lett.
A díjazott csapatokat a Széchenyi család tagjai emléklappal ajándékozták meg.

Az egyetemisták Fixüléses Tízevezős Bajnokságában a férfi csapatok versenye kiélezett küzdelmet eredményezett a Keszthelyi Georgikon és a Budapesti Corvinus Egyetem hajói között. Az 1000 méteres táv teljesítése után a győzelmet végül a keszthelyiek szerezték meg, a Corvinus csapatnak jutott az ezüst, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Óbudai Egyetem tízevezős szerezte meg a bronzérmet. Természetesen, evezős élsportolók is  erősítették a csapatokat, Galambos Péter, világbajnoki ezüst-és bronzérmes, egyetemi világbajnok, valamint Cseperegi Gábor, Universiade 3. helyezett az NKE-Óbudai Egyetem csapatában, míg Pétervári Molnár Bendegúz, U23 világbajnokság 4. helyezettje az ezüstérmes Corvinus Egyetem hajójában szállt vízre.
A női versenyben is keszthelyi győzelem született. A Georgikon csapata biztos két hajóhosszal előzte meg a Pannon Egyetem – Veszprém tízevezősét. A bronzérmet az ELTE lányai szerezték meg.
Az egyetemi evezős események következő felvonása a május 1-i Dunai Regatta, melyet az Antall József Tudásközpont a Magyar Evezős Szövetség szakmai közreműködésével szervez Budapesten.