Skip to main content
2014. április 26. - 21:56

Sikeres volt a 24. gróf Széchenyi István Évadnyitó Evezős Verseny I. rész

Sikeres volt a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség és a Budapesti Evezős Szövetség rendezésében megvalósuló 24. gróf Széchenyi István Évadnyitó Evezős Versenye.

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött.
Bár Denk András köszöntőjében kiemelte, hogy az evezősöknek azért is jó, mert nem jelent problémát, ha „vizes a pálya”. Hangsúlyozta a hazánkban Széchenyi által meghonosított evezés hagyományainak ápolását. A Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnöke természetesen köszöntötte a résztvevőket és a meghívott vendégeket, köztük a Dr. Szeneczey Balázs Főpolgármester helyettest, Dr. Regényi Tamást, a MESZ elnökét, Dávis Imrét, a MESZ örökös tiszteletbeli elnökét. Továbbá Dr. Palkovics Lászlót a Budapesti Corvinus Egyetem Tudományos Rektor helyettesét, a 2005. év világbajnok evezőseit, Varga Tamást és Hirling Zsoltot, a Széchenyi család és Alapítvány tagjait – Széchenyi Tímeát, Széchenyi Viktóriát, Széchenyi Gábort, Széchenyi Márkot.
Szeneczey Balázs, Tarlós Istvánt, Budapest Főpolgármesterét, a verseny fővédnökét képviselve üdvözölte a jelenlévőket. Örömét fejezte ki, hogy 24 éve megrendezésre kerül a város szívében ez a verseny, és hogy a Budapest Kupa is egyre látványosabb, népszerűbb, Hangsúlyozta továbbá, hogy a Margitsziget, annak fejlesztése kiemelten fontos a főváros számára, természetesen a sport, az itt működő Danubius Nemzeti Hajós Egylet létesítményeit is figyelembe véve.
Dr. Regényi Tamás, a Magyar Evezős Szövetség elnöke a 16 kiemelt sportág közé bekerült evezés előtt álló lehetőségre és az ezzel járó felelősségre hívta fel a figyelmet. Kiemelte a mai, és az ehhez hasonló események fontosságát. Végül bizakodással, hivatalosan is megnyitotta a 2014. évi evezős évadot.

Budapest Kupa – Hosszútávú, üldözéses nyolcas és négypárevezős verseny