Skip to main content

Mind a három magyar csapat sikeresen vette a mai akadályt az angliai Etonban az ifjúsági világbajnokságon, így bejutottak a legjobb 12-be, ahol holnap a döntőbe kerülésért eveznek.

Kormányos nélküli kettes versenyszámban Vancsura Bendegúz, Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC, edző: Bartos Nándor) futamukban a második helyen értek be, ezzel kavlifikálva magukat a legjobb 12-be, a spanyol és a chillei párosok mellett. Holnap középdöntő a legjobb 6-ba kerülésért. Az élen végzett három csapat közti különbség 3,5 mp volt.

Kétpárevezős versenyszámban Kaszás Kornél (Győri Vízügy SEK), Bíró Márk (Szolnoki Főiskola-Tisza EE, edző: Kiss László)  alkotta páros végig szoros futamban küzdött az első két helyért, ugyanis ők jutnak a legjobb 12-be. A magyar csapat egy hatalmas hajrában ért célba 2. helyen az észt csapat mögött és a horvát páros előtt. A befutónál az első és a harmadik csapat között mindössze 1,5 mp volt. Holnap középdöntő a legjobb 6-ba kerülésért.

Négypárevezős számban Mészáros Csongor, Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet), Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egylet, edző: Molnár Zoltán) alkotta hajó magabiztos evezéssel végig vezetve ért célba a cseh csapat előtt. Ők ketten jutottak a középdöntőbe, ahol a legjobb 6-ba kerülés a cél.