Skip to main content
2015. július 27. - 11:44

Sikeres döntő futamok az U23-as Világbajnokságon!

Véget ért az U23-as Világbajnokság utolsó versenynapja, ahol 5 egyésünk húzott ‘B’ döntőt és egy egyégünk áll rajthoz az ‘A’ döntőben.
 
Bene Dorottya (edzője: Ficsor László) 2. lett ‘B’ döntőjében és ezzel összesítettbem nyolcadik helyezést szerzett az U23-as Világbajnokságon női könnyűsúlyú egypárevezős kategóriában!
 
 
A férfi normálsúlyú kormányos nélküli kettesek ‘B’ döntőjében Vancsura Bodó és Csányi Péter (edzjük: Alföldi Zoltán) másodikként haladt át a célvonalon, ezzel tehát a 8. helyen zárták az U23-as Világbajnokságot! A hirtelen jött csere ellenére a csapat remekül teljesített!
 
Bertus Kitti és Horváth Kitti (edzőjük: Petrity Rudolf) igen magabiztosan versenyzett a női normálsúlyú kétpárevezősök ‘B’ döntőjében, ahol sikerült a második helyet megszerezniük. Ezzel ők is nyolcadikként végeztek a versenyen.
 
Csiszár Péter és Szlovák Bence az ötödik helyről kezdett a könnyűsúlyú kétpárevezősök ‘B’ döntőjében, majd hatalmas küzdelemben egészen a második helyig tudtak feltörekedni. Ezzel tehát szintén 8. helyet szereztek összesítettben a bulgáriai U23-as Világbajnokságon.
 
Matheisz József (edzője: Ficsor László) kitűnő versenyzéssel negyedikként haladt át a célvonalon a normálsúlyú egypárevezősök ‘B’ döntőjében, ezzel összesítettben 10. helyet szerzett!
 
Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz (edzőjük: Molnár Zoltán) egyetlen ‘A’ döntős egységünkként kiváló evezést produkálva és szorosan a mezőnyhöz zárkózva az ötödik helyezést szerezte meg az U23-as Világbajnokságon!

Összességében emondható, hogy rendkívül jó szepelt a magyar csapat, általánosságban a sportolók és felkészítőik meg vannak elégedve helyezésekkel.

Szívből gratulálunk minden egységnek és edzőiknek a Világbajnokságon elért kítűnő eredményekért!