Skip to main content

 A hétvégén megkezdődött a nemzetközi evezős szezon. Sikerrel vették az akadályt a magyar evezősök a Zágrábban megrendezett Croatia Open-en. A kisjahós válogató versenyen Velencén meglepetések és biztos befutók.

A Magyar Evezős Szövetség versenyzői Zágrábba utaztak a hétvégén, hogy a nemzetközi mezőnybe megméretessenek.

A szombati napon 3 versenyző szállt vízre. Galambos Péter magabiztosan nyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét. Papp Gergely az U23-as versenyzők között bronzérmes lett, míg Juhász Adrián a B döntőben 5. helyezést ért el a tőle nem megszokott műfajban.

A vasárnapi napon jóval több magyar egység ült hajóba. Az egypárevezős versenyszámban a normál súlyúak között mind a három magyar induló döntőbe jutott. Galambos Péter nyert, míg Juhász  Adrián ezüstérmes és Papp Gergely ötödik helyen ért célba. A hölgyek versenyében a könnyűsúlyú páros Hajdú Zsuzsanna és Kabódi Erzsébet a normál súlyúak versenyében 4. helyen értek célba. A férfi négypárunk Pétervári-Molnár – Széll – Szekér – Elekes összeállítású kvartett a negyedik helyen ért célba abba a versenyben, ahol az észtek győzedelmeskedtek, míg a második helyen a világbajnok horvát csapatból ketten két másikkal kiegészítve hozták el az ezüstérmet. Legnagyobb várakozást a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyét kísérte. Mind a három magyar csapat bejutott a döntőbe, így nem csak nemzetközi mezőnnyel, de egymás ellen is versenyeztek. Elsőként magabiztos evezéssel a Varga-Hirling összeállítású páros ért célba, míg a bronzérem a szegedi csapaté Matyasovszky-Pozsár összeállításban és a harmadik magyar csapat a Rácz-Csepregi páros az ötödik lett. Ezek a párosok a szegedi nemzetközi versenyen szintén egymás ellen küzdenek majd, hogy a májusi luzerni pótkvalifikációra való indulás jogát megszerezzék.

 http://www.croatiaopen.vsz.hr/index.htm