Skip to main content

Az evezős Európa-bajnokság keretében, szombaton délután került sor az európai evezős szövetségek közgyűlésére a bulgáriai, Plovdivban, ahol többek között a 2013-as Európa-bajnokság leendő helyszíne is eldőlt.

A magyar pályázatot dr. Mitnyan György elnök, Ott Zsuzsanna főtitkár és Varga Tamás világ és Európa-bajnok versenyző képviselte.
Mindkét pályázó nemzet 10-10 perces előadásban mutatta be pályázatát, sorsolással dőlt el, hogy a magyar prezentáció lesz az első, melyet a delegáltak meghallgathatnak.

A szavazás eredménye meglepetésre döntetlen lett: 14-14 szavazatot kapott mindkét pályázat, ezért meg kellett ismételni a titkos szavazást. A FISA-ban 1993-óta nem volt hasonlóan szoros eredmény: a második fordulóban 13-15 arányban Sevilla kapott több szavazatot, így 2013-ban ott rendezik majd az Európa-bajnokságot.

2012-ben egyébkén az olaszországi Varese-ben kerül megrendezésre ez az esemény.

A közgyűlés döntött arról is, hogy meghosszabbítja Szántó Éva tagságát a FISA  Európa-bajnokságot felügyelő bizottságában. A szavazás során 18-9 arányban, 1 tartózkodás mellett, Éva javára voksoltak a jelenlévők, az ötszörös olimpiai bajnok, román Elizabetha Lipa ellenében.