Skip to main content

Rekordszámú résztvevővel rendezték hétvégén a Velencei-tavon az Országos Utánpótlás és Masters Bajnokságot. A regattán a közelgő nemzetközi korosztályos versenyekre utazók hozták a papírformát.

A háromnapos versenyen az utánpótlás-korúak mellett a veteránok és az adaptív versenyzők is hajóba ültek; a 70 versenyszámban mintegy  két és félezer beülő vett részt. A hőség mellett az olykor erős oldalszél is nehezítette a versenyzést – több alkalommal át kellett sorolni a pályákat.

A 14 éves korig tartó tanuló korosztály fiú egypárevezős mezőnyében győztes Ács Kristóf (Vác VEC), teljesítménye alapján bekerült a Héraklész Bajnokprogramba. Az ifjúsági világbajnokságra utazó keretből mindenki eleget tett az elvárásoknak, tagjai voltak a győztes egységeknek. A vébére az ifi Eb-n ezüstérmet nyerő Bíró Márk (Tisza EE) és Kaszás Kornél (Győri VSEK) kétpárevezős, az ott bronzot nyerő négypárevezős: Matheisz József, Mészáros Csongor (Mohácsi TE), Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely (Budapest EE) illetve a kormányos nélküli kettesben a bajai egység: Vancsura Bendegúz és Csányi Péter fog elutazni.

Az utánpótlás ob-n dőlt el, hogy mely csapatok utazhatnak a közelgő osztrák Jeunesse Kupára, mely a Linz melletti Ottensheimben kerül megrendezésre.

Az adaptívok között a győri Arrabona Evezős Klub volt a legeredményesebb.

A mastersek – veteránok – között kimagaslott teljesítményével a Nógrádi Tivadar-Noé Gábor páros, akik idén az igen rangos, angol Henley Royal regattán korosztályukban aranyérmet tudtak szerezni. A masters versenyzőknek a Velence-tavi ob remek megméretés volt a szeptemberi, poznani világbajnokság előtt. A magyar bajnokságon Dávid Imre, a Magyar Evezős Szövetség tiszteletbeli elnöke tagja volt az aranyérmet nyert nyolcasnak.

Jegyzőkönyv >>>