Skip to main content

Két magyar hajóegység állt rajthoz a hétfői versenynapon a bledi evezős világbajnokságon; az adaptívok között induló Lengyel Mónika és a férfi négypárevezős egyaránt reményfutamban folytathatja a küzdelmeket.

 

 

 

Lengyel Mónika (Arrabona Evezős Klub, edzője Székely István) a női adaptív egypárevezősök első előfutamában az ötödik helyen ért célba, ezzel a kedden 9:30-kor rajtoló reményfutamban folytatja a versenyzést.

Férfi könnyűsúlyú négypárevezősünk (Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence, dr. Kitka Gergely (EDF Démász Szegedi VE) és Markgrúber Balázs (Csepel EK, edzőjük Szierer János) előfutamában harmadik helyen ért célba, és mivel ebből a futamból csak az első jutott közvetlenül a döntőbe, így rájuk szerdán  10:12-kor reményfutam vár.

“Mónikának nem lesz könnyű dolga a legjobb nyolc közé jutni és ezzel kiharcolni a paralimpiai részvételt. A férfi négypárevezős egység szépen teljesített, az előfutamban elért harmadik helyük bíztató a további futamokra nézve” – mondta Székely Balázs a szövetségi edzői team vezetője.