Skip to main content

A kruszwicai ifi Eb első napján az elő- és reményfutamok zajlottak le. Női kormányos nélküli kettesünk már a döntőbe jutott, ahogy az óriási csatát vívó férfi négypárevezősünk is. Három egységünk az elődöntőre készülhet.

A Szente Dóra, Bagdács Szonja összetételű női kormányos nélküli kettesünk nagyon magabiztosan jutott a döntőbe, miután utcahosszal nyert a spanyol, lengyel és ukrán csapat előtt.

Női kétpárevezősben Demkó Janka, és Nagy Zsófia is továbbjutott, igaz ők egyelőre csak az elődöntőbe. Lányaink a csehek mögött a második helyen értek célba az előfutamban és a legjobb tizenkettőbe kvalifikáltak.

Férfi egypárevezősben Mózes Márk a negyedik helyen ért célba az előfutamban, így a reményfutamba került, amelyben magabiztos győzelmet aratott, így a legjobb tizenkettő közé jutott.

Férfi kétpárunk is sikert könyvelhetett el. Hajdú András, és Hajdú Márton az előfutamban a macedón, és a litván egység előtt húzta be a továbbjutást jelentő harmadik helyet, így bejutott az elődöntőbe.

Férfi négypárevezősben a Daróczi Dávid, Kup Barnabás, Rigó Barnabás, Bajári András alkotta magyar csapat a reményfutamban a negyedik lett (csak az első jutott tovább), a reményfutamban pedig ellentmondást nem tűrően versenyeztek, és óriási csatában vívták ki a továbbjutást jelentő második pozíciót. Sorrendben a svájci, a magyar, és a litván csapat egy másodpercen belül ért célba! A döntőben jöhet a visszavágó!

Női egypárevezősben Rádai Bianka előfutamában a második lett, ám csak az első hely jelentet továbbjutást. Bianka a reményfutamban a harmadik helyen ért célba, így a B döntőben fejezi be szereplését.