Skip to main content

November első hétvégéjén a csepeli Kolonics Központ adott otthont a Magyar Evezős Szövetség szakmai szimpóziumának. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is minden evezősedzőt, egyesületi vezetőt, és evezősbarátot szívesen láttunk. A többi között Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Soós Csaba a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya, és a magyar származású Ausztráliában dolgozó evezős szakember, Zoltan Shepperd is tartott előadást. A visszajelzések alapján ez volt az utóbbi időszak leghasznosabb, legérdekesebb MESZ edzői fóruma.

Ficsor László a MESZ Edzőbizottság elnöke, a rendezvény szervezője köszöntőjében elmondta részvételi rekordot hozott az idei Edzői továbbképzés és fórum. Évről-évre növekszik az érdeklődők létszáma, ezúttal mintegy húsz egyesület képviseletében több mint hatvanöten hallgatták az előadásokat.

Szász Máté biológus, a SYNLAB Sportdiagnosztikai üzletágának szakmai vezetője az élsportolókat érintő emésztőszervi panaszokról, és a speciális táplálkozásról tájékoztatott.

Schmidt Gábor, a HM Sportért felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára a sportirányítás, és sportfinanszírozás aktuális kérdéseit, és válaszait tárta hallgatósága elé.

Nagy sikert aratott Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitányának remek előadása, amelyben az élvonalbeli úszók felkészüléséről, műhelytitkáról beszélt.

Fehér László, a balatonföldvári Vízisport és Vitorlás Egyesület képviseletében egy olyan a gyakorlatban már működő, általa kidolgozott tanmenetről beszélt, melynek révén a vízisport, így az evezés integrálható a fiatalok iskolai mindennapjaiba.

Zoltan Shepperd, a magyar származású Ausztráliában élő, és tevékenykedő szakember, a Brisbane-i régió evezés igazgatója, korábbi ausztrál szövetségi edző a szigetország evezős sportjának felépítését, működését ismertette.

Válogatottjaink idei eredményeiről, és jövő évi terveiről az illetékes szövetségi kapitányok, Molnár Dezső, Nagy Gábor, Lőrincz Attila, és Pergel László tájékoztattak. Vanczák Gergely a MESZ szakmai alelnöke szövetségünk szakmai vezetésében történt változásokat, Szántó Éva a MESZ általános alelnöke a versenyszabályok, Ficsor László, az Edzőbizottság vezetője pedig az átigazolási szabályok változásait ismertette. Szögi László, a közelmúltban kinevezett sportágfejlesztési igazgatónk pedig terveit, elképzeléseit ismertette a hallgatósággal.

Az esemény a MESZ Edzőbizottság választással zárult. Az öt fős tagságba Alföldi Zoltán, Dani Zsolt, és Ficsor László személyében három olyan szakember kapott jelölést, akik az elmúlt egy évben is tagjai voltak a testületnek. Mellettük Mácsik Miklós, és Molnár Dezső csatlakozhat az Edzőbizottsághoz. A bizottság elnöki posztjára Ficsor Lászlót jelölték. Az ötfős tagság, és az elnök személyét a MESZ Elnöksége novemberi ülésén hagyja jóvá.

Az előadások anyagaiért klikk ide!

Mindenkinek köszönjük a részvételt! Találkozzunk jövőre is!