Skip to main content

Első ízben rendeztek a Jeunesse Kupa keretében Beach Sprint versenyt. Az olaszországi Donoraticóban a hat fős magyar küldöttség egy bronzérmet, és két értékes negyedik helyezést szerzett.

A hagyományos síkvízi evezés egyre inkább feltörekvő – lassan az olimpia programjába kívánkozó – Beach Sprintre a Magyar Evezős Szövetség is nagy hangsúlyt fektet. Ifjúsági versenyzőink a nyári tatai Beach Sprinten kvalifikálhattak a válogatott keretbe.

A Beach Sprint összetett: a versenyző a partról indul, begázol a vízbe a hajóhoz, amellyel teljesít evez egy “kört” a megadott pályán, a parthoz visszatérve kiugrik a hajóból, és befut – mi több bevetődik – a célba.

A Tirrén-tenger partján fekvő Donoraticóban Hajdú András, és Rácz Regő (Szegedi Vízisport Egyesület, edző: Dani Zsolt) párosa parádés bronzérmet nyert!

Két értékes negyedik helyezést is kivívtak a mieink! Vegyes kétpárevezősben Csókás Kíra (Szeged, edző: Dani Zsolt), és Kap Barnabás (Csepel Evezős Klub, edző: Pergel László) csak milliméterekkel maradt le az éremről.

Női kétpárevezősben a Baki Kitti (Szolnoki Sportcentrum, edző: Molnár Dezső, Puruczki Ferenc), és Kovács Lujza (Budapest Evezős Egyesület, edző: Mucsi György, Németh Sámson) páros szintén a negyedik helyen zárt.

Egypárevezősben Kup Barnabás, illetve Csókás Kíra nem jutott döntőbe, ám értékes tapasztalatot szereztek Donoraticóban.

A magyar csapatot Varga Tamás, sportágfejlesztési alelnökünk, és Dani Zsolt edző vezette.