Skip to main content

A hagyományok szerint idén is az Államalapítás ünnepén került átadásra Vác város két legmagasabb szintû elismerése. Az egyéni Pro Urbe díjban részesülõk között volt Rapcsák Károly, a Vác Városi Evezõs Club (VVEC) legendás mestere.

A váci augusztus 20-i ünnepségen Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testületének döntése értelmében két díszpolgári és három egyéni Pro Urbe díj került kiosztásra. Utóbbiak sorában „Négy évtizedes példamutató sportpedagógiai munkásságáért, a magyar evezõssport legeredményesebb edzõi teljesítményéért, váci fiatalok ezreinek fizikai- és erkölcsi fejlesztéséért” elismerésben részesült Rapcsák Károly, a VVEC trénere.

A kitüntetést Fördõs Attila polgármester adta át a 61 esztendõs mesteredzõnek. Rapcsák Károly Dunakeszin született 1951-ben. 1977-ben, 26 esztendõs korában került Vácra edzõnek és azóta is városunk egyik legeredményesebb klubjában neveli, oktatja a tehetségeket. Tanítványai sorában találjuk a világbajnok Hirling Zsoltot és Petõ Tibort és a legfrissebb világbajnoki ezüstérmes Galambos Pétert is. Helyi, regionális és országos elismeréseinek száma rendkívül gazdag. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, Pest Megye Önkormányzat szinte évente jutalmazta eredményes tevékenységét. 2005-ben megkapta a mesteredzõi címet is.