Skip to main content

Olaszországban két helyszínen versenyeznek a magyar evezősök. Pető Zsolt a Gaviratéban a Végső Paralimpiai Kvalifikációs Versenyen küzd a tokiói szereplésért, Sabaudiában pedig a Világkupán húznak a magyar evezősök. Galambos Péter döntőbe jutott, Pétervári-Molnár Bendegúz a középfutamból kvalifikálhat a fináléba.

Gavirate-ban a paraevezős olimpiai kvalifikációs versenyen csütörtökön Pető Zsolt harmadik helyen ért be a PR1 egypárak előfutamában, ahol csak az első hely jelentett közvetlen döntőbe jutást. Zsolt pénteken reggel bejutott a döntőbe, miután magabiztos pozícióban második lett a szám reményfutamában. Gratulálunk!
A döntőt vasárnap 10:10 órakor rendezik meg.
Hajrá Zsolti!! Mindent bele!!

Pénteken megkezdődött a versenyzés Sabudiában, a 3. Világkupán is. A reggeli előfutamok során a magyar csapatból Galambos Péter rajtolt elsőnek a könnyűsúlyú egypárak mezőnyében, ahol egy késői lemondás miatt nem rendeznek középfutamokat szombaton. Peti második helyen ért be az előfutamban, így délután a reményfutamban állhatott rajtoz. Petinek folyamatosan változott a pozíciója. Egy kiváló rajt után az élre tört, majd a középső 1000 méteren végig a harmadik, még kieső helyen haladt. Végül francia ellenfele nem bírta az iramot, és a magyar szkiffes át tudta tőle venni a második helyet, így biztosítva magát a legjobb hat között. A döntőt szombat 12:34-kor rendezik meg.
Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Szigeti Roland szintén könnyűsúlyú egypárevezősben állt rajthoz az előfutamban, ahol ugyanúgy csak az első helyet megszerző egység jutott be közvetlen a döntőbe. Szaszi reggel a hatodik helyen ért célba, majd ötödik lett areményfutamban, így ő szombaton 09:42 órakor rajtoló ‘B’ döntőben folytatja a versenyzést! Sok sikert!

Pétervári-Molnár Bendegúz egy remek versenyzést követően sikeresen bejutott a normálsúlyú egypárak középfutamába. Bendegúz reményfutama az egyik legnehezebbnek mondható volt, hiszen az olimpiai ezüstérmes, és a vb 9. helyezett is ebbe a futamba került. Bende a táv kezdeti szakaszában negyedik helyen haladt, majd féltávnál maga mögé tudta utasítani az izraeli és olasz versenyzőket, és magas csapásszámmal sikerült az előnyét is növelni. Végül másodikként jutott be a szombaton 10:48 órakor rajtoló középfutamba. Gratulálunk és hajrá!

Szintén normálsúlyú egypárevezősben Ács Kristóf negyedik lett előfutamában, így ő is reményfutamba jutott, ahol az Eb bronzérmes lengyel, és az amerikai kontinenskvalifikáció győztes brazil versenyzővel állt rajthoz a normálsúlyú egypárak negyedik reményfutamában. Kristóf jól versenyzett, a negyedik pozícióját stabilan tartotta, ám előrelépni sajnos nem tudott, így a ‘C’ döntőbe jutott! Holnap reggel 09:36-kor szurkolhatunk neki ismét. Sok sikert kívánunk!

Szabó Bence és Furkó Kálmán alkotta könnyűsúlyú kettesünk pályaosztó futamot húzott a Világkupán, ahol egy másodperccel lemaradva második helyen értek célba. A döntőjüket szombaton 11:46-kor rendezik meg. Sok sikert kívánunk!

Női normálsúlyú négypárunk, Horváth Kitti, Gadányi Zoltána, Krémer Eszter és Preil Vivien negyedik helyen ért célba az előfutamban. A reményfutamokat ebben a versenyszámban szombaton rendezik 11:08/11:18-kor.

HAJRÁ MAGYAROK!