Skip to main content

Pétervári-Molnár Bendegúz megkezdte szereplését Tokióban az olimpiai játékokon. Előfutamából második helyen jutott tovább a legjobb 24 közé.

Bende a férfi normálsúlyú egypárak első futamában rajtolt, ahol már rögtön a rajt után kettészakadt a mezőny. Az élen álló korábbi világbajnok norvég Kjetil Borch mögött haladt Bende, és vele együtt az amerikai kontinenskvalifikáció győztes brazil Lucas Verthein Ferreira. A magyar és a brazil hajó között küzdelem alakult ki a második helyért, de Bende versenyzésén látszott, hogy nagyon jól kontrollálja a futamot, és azonnal reagálni tud a támadásokra. A kettejük közötti hajtás elég is volt arra, hogy leszakítsák a negyedik helyen haladó cseh versenyzőt, és 1500 méter után biztossá váljon az élen álló hármas közvetlen továbbjutása a negyeddöntőbe. A cél előtt nem sokkal Bende végleg el is döntötte a sorrendet, a csapásszámot megemelve elcsúszott a brazil versenyzőtől, és megszerezte a második helyet! Ezzel tehát Bendegúz bent van a legjobb 24 között!
Gratulálunk, remek versenyzés volt!

Negyeddöntőjét hétfőn, magyar idő szerint hajnali 3 óra körül rendezik (a pontos időpont holnap lesz tudható), tehát Bendének 3 napja van regenerálódni és felkészülni a negyeddöntőre.

Nagyon sok sikert kívánunk hétfőn, csak így tovább!

Egypárevezős – 1. előfutam
1. Kjetil Borch (Norvégia) 6:54.46
2. PÉTERVÁRI-MOLNÁR BENDEGÚZ (MAGYARORSZÁG, EDZŐ: MOLNÁR ZOLTÁN) 7:04.42
3. Luca Verthein Ferreira (Brazília) 7:05.00
4. Jan Fleissner (Csehország) 7:16.56
5. Abdulrahman Alfadel (Kuvait) 8:49.03
6. Mohammed Al Khafaji 8:57.01

HAJRÁ BENDE! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!