Skip to main content

Lezajlottak az elő-, és reményfutamok Vareseben, az Európai Olimpiai Kvalifikációs Verseny első napján.

Hétfőn Pető Zsolt kezdte meg a magyarok szereplését a paraevezős egypárak helyosztó futamával. Zsolt a harmadik helyen ért célba, döntője szerdán 9:30 órakor kerül megrendezésre.

Bertus Kitti előfutamában csak a győztes pozíció jelentett közvetlen továbbjutást. Női egypárevezős versenyzőnk féltáv után vissza is vett a sebességéből, és negyedikként evezett célba. Így Kitti a délutáni reményfutamban versenyezhetett, amelyben óriási csatában volt a még döntőbe jutást érő második helyért a finn Karppinen ellen. A magyar versenyző a táv nagy részén a győztes szerb szkiffes mögött tudott haladni, de sajnos a végső hajrából a finn ellenfele jobban tudott kijönni, így Kitti harmadikként ért célba, így a szerdán 8:57 órakor megrendezésre kerülő ‘B’ döntőben folytatja a versenyzést.

Pétervári-Molnár Bendegúz remekül versenyezve, magabiztos rajt-cél győzelemmel kezdte meg idei nemzetközi szereplését, így a szerda reggeli középfutamban nagyon jó esélyekkel állhat rajthoz.

Ferencz Panna és Fehérvári Eszter a könnyűsúlyú kétpárak tét nélküli helyosztó futamában állt rajthoz, ahol spórolva az energiájukkal a hatodik helyen haladtak át a célvonalon. Az egység a szerdai döntőben reggel 10:00 órakor versenyezhet újra.

Szabó Bence és Furkó Kálmán a negyedik lett a könnyűsúlyú kétpárak erős mezőnyében, így a reményfutamban állhattak újra rajthoz a legjobb hat közé jutásért. A délelőtti pozíciójukhoz képest sajnos nem tudtak javítani, ötödikként haladtak át a célvonalon reményfutamukban. A dubló így ‘B’ döntőbe jutott, ami szerdán 9:07 órakor rajtol majd.

A szervezők a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a keddi versenynapot, az aznapra tervezett középdöntős futamokat szerda reggel rendezik meg.

Gratulálunk egységeinknek és sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!

Részletes eredmények, közvetítés audiokommentárral, Live tracker