Skip to main content

Olimpikonunk, Pétervári-Molnár Bendegúz, és Európa-bajnokunk Galambos Péter a legjobb tizenkettő közé jutott normálsúlyú egypárevezősben a belgrádi világkupán. Egy futamban vívnak az A döntőért szombaton!

Normálsúlyú egypárevezősben olimpikonunk Pétervári-Molnár Bendegúz a 4. helyen jutott tovább a negyeddöntőbe. Könnyedén tartotta maga mögött a kínai versenyzőt, a dán Bastian Secher, a szerb Aleksandar Filipovic, és a paraguayi Javier Insfran mögött zárt. Molnár Zoltán tanítványa a negyeddöntőben féltávig az élen haladt, remek versenyzéssel szorosan futott be a lengyel, és az angol versenyző mögött. Harmadik helyével a legjobb tizenkettő közé jutott!

Fotók: Czucz Bálint

Galambos Péter ezúttal normálsúlyban állt rajthoz egypárban. Rapcsák Károly tanítványa az előfutamban a 4. helyen ért célba, a kétpárban Tokióban ezüstérmet szerző holland Melvin Twellaar, és a szlovén Fili-Matej Pfeifer, és a brit Callum Dixon mögött. A negyeddöntőben Peti Bendéhez hasonlóan remekül ment, stabilan a harmadik helyen haladt és ért célba, igencsak meg szorongatta az előtte végző spanyolt. Peti is a legjobb tizenkettő közé jutott!

Különleges középdöntő rajtol szombaton 11:19 órakor, ugyanis két szkiffesünk Bende, és Peti egy futamban küzd meg az első három helyért, amely az A döntőt jelenti!

Pető Zsolt PR para evezős egypárak helyosztó futamában a mexikói versenyzőt megelőzve az 5. helyen ért célba. Nagy Gábor para evezős szakágvezetőnk tanítványa vasárnap 10:35 órakor rajtol a versenyszám döntőjében.

Fehérvári Eszter nem arra készült, hogy könnyűsúlyú egypárevezősben álljon rajthoz, ám Szili Dorina betegsége miatt könnyűsúlyú kétpár helyett, szinte az utolsó pillanatban pótnevezéssel csatlakozhatott a szkiffek mezőnyéhez. Alföldi Zoltán tanítványa előfutamában az 5. helyen zárt, a reményfutamban pedig nagyot hajrázva szerezte meg a 3. helyet. A B döntőben folytatja a győri evezős szombaton 12:15 órakor.

Tamás Bence könnyűsúlyú egypárevezősben kapott lehetőséget, és élt is vele. Előfutamában féltávtól már a második helyen haladt, és meg is tartotta pozícióját az egyetlen továbbjutó helyet bezsebelő svéd, Rapi Ahmet mögött. Bence az algériai, a török, és az uruguayi szkiffest utasította magabiztosan maga mögé. A reményfutamban az első két hely valamelyikét kellett elcsípnie az A döntőhöz, Bence Lukasz Sawickivel csatázott nagyot, a véghajrá lengyel vetélytársának sikerült jobban, szkiffesünk a 3. helyen zárt, a B döntőbe jutott, amelyben szombaton 12:22 órakor rajtol.

Juhász Adrián, és Simon Béla kormányos nélküli kettese az előfutamban az 5. helyen végzett, a futamból csak az első kettő léphetett tovább a középdöntőbe. A Molnár Dezső edzette csapat reményfutamában igyekezett befogni az előtte haladó két svájci perort, ám csak megközelíteni sikerült őket. Uruguay, Svájc, Svájc, Magyarország lett az első négy sorrendje. Párosunk a C döntőben folytatja szereplését szombaton délelőtt 9:20-tól.

Kétpárevezős egységeink közül a férfiaknak sikerült jobban a nap.

Az előfutamban Bácskai Máté, és Szabó Márton kettőse féltávnál még a 2. helyen haladt, majd a 4. helyre csúszott. Egyébként az olimpiai bajnok horvát Sinkovic-fivérek jutottak tovább az első helyen. A mieink a belgák mögött 4. pozícójukkal az olasz, és az üzbég csapatot előzték meg. A reményfutamban egy hellyel maradtak le srácok az elődöntőről, a hollandok, a kínaiak, és a görögök mögött a 4. helyen értek célba. A C döntőben fejezhetik be a versenyzést szombaton 9:25 órától.

Preil Vivien, és Krémer Eszter kétpárevezős egysége viszonylag jól rajtolt, ám a mezőny végére csúszott vissza, és az 5. helyen zárt előfutamában. Így Molnár Zoltán tanítványai a reményfutamban szombaton 10:18 órakor rajtolhatnak.

A belgrádi világkupán 36 ország evezősei vesznek részt, Hollandia, Kína, és Nagy Britannia érkezett a legnagyobb versenyzői kontingenssel.

Mindenkinek sok sikert kívánunk szombatra!

HAJRÁ MAGYAROK!