Skip to main content

A MESZ a Velencei-tavi Evezős Pályán rendezi meg a 2019. évi ORV-t, amelyen serdülő versenyzőink villanthatják meg oroszlánkörmeiket. A mieink mellett, Csehország, Lengyelország és Szlovákia, valamint meghívottként Ausztria és Szerbia vesz részt a versenyen.

Hagyományosan négy év után tér vissza Magyarországra az Olimpiai Reménységek Versenye, amely a Visegrádi Együttműködés országainak részvételével zajlik, és a résztvevő országok a legjobb serdülő korú evezőseiket küldik. A Velencei-tavi versenyen a házigazdák állítják ki a legnépesebb csapatot, mind a tizenhárom számban szurkolhatunk a magyaroknak. „Már tavaly Poznańban is a miénk volt a legnagyobb delegáció, akkor negyven, most ötvenkét versenyzőnk áll rajthoz” – tájékoztatott Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány, aki hétfő óta készül a helyszínen a csapat nagy részével.

„Szeretnénk megnyerni a pontversenyt, tavaly mindössze három ponttal maradtunk le az elsőségről a csehek mögött. 2018-ban a férfi kupát megnyertük, jó lenne ezúttal a lányok oldalán is felzárkózni. Tavaly öt aranyérmet szereztünk, 2017-ben hármat, szeretném, ha ezúttal hat-hét elsőségig jutnánk. Ezúttal a nyolcas is bekerült a programba, a csehekkel biztosan tudunk versenyezni, de lehetséges, hogy a lengyelek is indulnak ebben a számban – jó lenne nyerni fiú és lány nyolcasban is.”

Két meghívott ország árnyalhatja az állandó résztvevők esélyeit: Ausztria és Szerbia jelenléte nem csak sportszakmai, hanem sportdiplomáciai szempontból is fontos a magyar evezés számára!

Az utóbbi időszakban Csehország nyerte a pontversenyt, a magyarok legutóbb 2014-ben Poznanban tudták megszerezni a végső győzelmet – holtversenyben a csehekkel. Egy évvel korábban Pöstyénben egy ponttal meg is előztük őket. Négy éve szintén a Velencei-tavon zajlott az ORV, akkor Csehország, Magyarország volt a sorrend a pontverseny élén.

Az Olimpiai Reménységek Versenye június 7-én, 10 órakor kezdődik a Velencei-tavi Evezős Pályán.

A magyar csapat összetétele:
Férfiak:
Egypárevezős: Somogyi Dávid

Kétpárevezős:
– Kovács Gergő Ferenc, Gosztola Balázs
– Killik László, Sarkadi-Nagy Nimród

Négypárevezős:
– Fernandez Kiss Dávid, Hambalkó Bence, Rózsavölgyi Viktor, Nagyszokolyai Áron
– Kiss Márk László, Zudor Marcell, Fekete Zalán, Kiss Bence

Kettes:
Bujtás Bence, Budai Gergely

Négyes:
– Tamási Benedek Zsolt, Berta Gergely, Belán Bendegúz, Nagy Gergely
– Shah Amir, Nagy Bendegúz, Virág Benke Nimród, Kovács Péter

Kormányos négyes:
Bujtás Bence, Budai Gergely, Kósa András, Kovács Sándor, kormányos: Babai Márton István

Nyolcas:
Nagy Gergely, Kovács Gergő Ferenc, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, Gosztola Balázs, Fernández Kiss Dávid, Kósa András, Kovács Sándor; kormányos: Babai Márton István

Nők:
Egypárevezős:
– Harsányi Viktória
– Varga Éva

Kétpárevezős:
– Kellner Fanni, Maticsek Lizett
– Bóka Sára, Harsányi Orsolya

Négypárevezős:
– Romsics Lili, Dudás Emese, Lukácsovics Flóra, Smolkó Zsuzsanna
– Király Lilla, Válint Adél, Czencz Lili, Preussberger Nóra

Kettes:
Pogány Ingrid, Ferencz Panna

Négyes:
– Derekas Flóra, Derekas Petra, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára Rebeka
– Elek Boglárka, Birtalan Rita, Zelei Karolina Johanna, Kátai Fruzsina

Nyolcas:
Maticsek Lizett, Romsics Lili, Derekas Flóra, Derekas Petra, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára Rebeka, Pogány Ingrid, Ferencz Panna, kormányos: Babai Márton István.

Sok sikert kívánunk!

Hajrá magyarok!