Skip to main content
2010. augusztus 01. - 09:49

Pénteken lezajlott a szingapúri ifjúsági olimpiára utazók eskütétele és a zászlóavatás.

Három evezős név szerint Kiss Hella (Csepel), Uglik Szimóna (Baja) és Bíró Márk (Szolnok) két hajója utazik Szingapúrba az első ifjúsági olimpiára. A versenyzők a szombati napon hivatalosan letették az esküt, és felavatták a magyar csapat zászlaját, amelyet Márk tartott a kezében.

Schmitt Pál a megválasztott Köztársasági elnök, a MOB elnöke közvetlen hangvételű beszédben, rendhagyó módon nem a fiatalok köszöntésével kezdte, hanem a gondos szülőket, testnevelőket, edzőket, egyesületi és szövetségi vezetőket dicsérte, hogy ezekben a fiatalokban meglátták a tehetséget, a rátermettséget, a gondos nevelő munkával segítették őket ahhoz, hogy olimpikonok, az I. Ifjúsági Olimpia résztvevői legyenek. 

A fiatalok eddigi eredményeit is elismeréssel méltatta, de figyelmeztette őket, hogy az erőnlét, a technikai felkészültség, nem elegendő. Lélekben is erősnek kell lenni annak, aki bajnok akar lenni.  Akaraterő, a fáradtság leküzdése, sportszerű, becsületes győzni akarás nélkül nem lehet sikert aratni. Arra  is emlékeztette a fiatalokat, hogy a magyar sportolók eddigi nyári olimpiai részvétele alkalmával mindig felcsendültek a magyar Himnusz akkordjai.

Annak a reményének adott kifejezést, hogy a fiatalok követik a példát, ezt a nemes hagyományt, hiszen a 15 millió magyar büszke rájuk, és várja, hogy Szingapúrban is felhangozzék a magyar Himnusz, egy-egy győzelem után, örömet szerezve minden magyarnak. 

Isten áldását kérte, a fiatalokra, jó egészséget, sok sikert, s becsületes helytállást kívánt. 

A bátorító szavak után az eskütétel felemelő pillanatai következtek.

 

Kiss Hella, Bíró Márk, Uglik Szimóna

eskütétel

zászlóavatás