Skip to main content

A májusban elhunyt edző búcsúztatására július 16-án, pénteken, 17:00 órakor, a keszthelyi vízitelepen kerül sor. A család kérése, hogy a búcsúztatón résztvevők szeretetük, tiszteletük jeléül részvétüket egy szál virág elhelyezésével fejezzék ki.

A keszthelyi vízitelep koordinátája ezen a linken található

Háromházi Albert 75 éves korában, balesetet követően hunyt el.

Elsősorban edzői munkásságának eredményességével írta be magát a sportág történelemkönyvébe. Már egészen fiatalon az oktató-nevelő tevékenységet állította működése középpontjába. Tanítványait hosszan lehetne sorolni, miként azokat a klubokat is, ahol eredményes munkát végzett. Nála kezdett többek között a korábbi szövetségi kapitány, Székely Balázs, tanítványai közé tartozott a szövetség stratégiai elnökhelyettese, Vanczák Gergely is.

Háromházi Albert oktatott a Ferencvárosban, az MTK-ban, a Velencetavi VSI-ben, Csepelen és a Danubiusban is – többek között. Élt-halt a sportágért, versenyzőiért akár tűzbe is ment volna.

Legutóbb hosszabb ideig dolgozott Keszthelyen, ahol a helyi egyetemistákkal ért el komoly emberi és szakmai sikereket. Amikor három éve a Veszprémi Egyetem alá sorolták a Keszthelyi Egyetemet, az evezősök élére mást állítottak, ez komoly hangulati törést okozott számára.

Háromházi Albert emlékét hálás tanítványai sokasága megőrzi.