Skip to main content
2014. május 18. - 09:35

Para-evezőseink külföldön

Szerdán 14 fős magyar para-evezős csapat utazott Olaszországba, ahol egyesek a klasszifikáción, mások pedig ergométeres, illetve vízi regattán vettek részt.. 

Gavirate városában május 15-én csütörtökön három para- sportoló kapott nemzetközi evezős minősítést. Mostantól a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE versenyzője Elbert Ádám TA kategóriában versenyezhet. Felkészítő edzője: Házi Zsuzsanna. A csepelen készülő Kiss Balázs Roland LTA minősítést kapott, akinek a felkészítő edzője: Karácsonyi Zsolt.  Szintén átesett az un. klasszifikáción Lőrincz Krisztina, aki egyébként több éve sífutó és biatlon versenyeken is részt vesz. Ő Lengyel Mónikához hasonlóan AS kategóriában versenyezhet tovább.

Szintén május 15-én zajlott az értelmifogyatékosok számára a 3. INAS nemzetközi ergométeres verseny. A magyarokat a csepelen készülő Megyesi Orsolya és Vincze Károly (edző: Karácsonyi Zsolt) képviselte, akiknek a rendkívül erős mezőnyben kellett helytállni. Orsi 500 méteren és 1000 méteren is futamában a hatodik helyet szerezte meg. Vincze Károly 1000 méteren a futamában a negyedik lett, 500 méteren pedig az előkelő ötödik helyet csípte el.

Para-evezőseink közül hárman a hétvégén a már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi evezős regattán is rajthoz álltak. 

Az első nap Németh Szabolcs igen szoros versenyben a negyedik helyen végzett az AS kategóriában.  Lengyel Mónika szintén AS kategóriában indulva az erős finishnek köszönhetően a második helyen haladt át a célvonalon. Mindkét versenyző felkészítő edzője: Székely István (Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület). 

Elbert Ádám az élete első nemzetközi versenyének könyvelheti el a gaviratei regattát, hiszen a csütörtöki klasszifikáció óta itt indulhatott el először nemzetközi vizeken. Végül a tegnapi nap az igen erős mezőnyben a hatodik helyen evezett be a célba. 

A vasárnapi versenynapon Németh Szabolcs a B döntőben a negyedik helyen végzett, Lengyel Mónika pedig az A döntő 5. helyén evezett be. Elbert Ádám megismételte a tegnapi evezését, és ismét a hatodik helyen ért célba.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő edzőiknek, illetve további sikeres felkészülést kívánunk!

Képek a versenyről a Magyar Evezős Szövetség Facebook oldalán ITT!

 

-SB-