Skip to main content

Az elmúlt hétvégén a Velencei-tavon 2000 méteren rendezték a kishajós válogatót, egyben tavaszi tájékoztató versenyt. A Magyar Evezős Szövetség által rendezett viadalra 21 klubból 180 hajóegység 240 versenyzője regisztrált.

 

 – A válogatott „A” keretes versenyzők hozták a papírformát, a nyolc versenyző, akik részt vesznek a londoni olimpiai kvalifikációs küzdelmekben, első-második helyezésekkel zártak. A hátország már hozott némi meglepetést. Az U23-as Bálint Sára megszorongatta Alliquander Annát. Figyelemfelkeltően evezett a férfi könnyűsúlyú párevezősök mezőnyében a „zöldfülű”  Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence is. Magabiztos fölénnyel nyert férfi egypárban az U23-as Széll Domonkos. Szoros csatát vívott az elsőségért a férfi ifjúsági párevezősök döntőjében a tavalyi ifi vb-n nyolcadik Kaszás Kornél, Bíró Márk és az ifi Eb-győztes Pétervári Molnár Bendegúz, valamint Papp Gergely – értékelt Ficsor László, utánpótlás szövetségi kapitány.

A hagyományoknak megfelelően május első hétvégéjén – ezúttal húsvét utáni héten – kerül megrendezésre a „Szegedi nemzetközi verseny”, a Simádi Béla-emlékverseny, melyen a kishajós résztvevők a nemzetközi mezőnyben, már csapathajóban mérik össze tudásukat; mely csapathajó összeállításokat, nevezéseket a szakemberek a napokban alakítják ki a kishajós verseny, valamint az eddigi felmérők alapján.

Teljes eredménylista:

https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/legacy-uploads/files/verseny/jegyzokonyv/KishajosValjkv2011.pdf  

 

MESZ-sajtó