Skip to main content

 
A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.
 
 

MOL Tehetségtámogató Program Sport

2017-ben is várjuk azoknak a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak a pályázatait, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség támogatásra lehet benyújtani.
A pályázatot mellékleteivel együtt egy példányban kell postára adni az alábbi címre:

Új Európa Alapítvány 
Budapest Pf. 180. 1431

A borítékra írják rá: MOL Tehetségtámogató 2017 Sport.
A pályázat postára adási határideje: 2017. március 31., péntek (a postai bélyegző dátuma számít).

A sportolói pályázatokat szakértő zsűri értékeli, a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2017. május végéig. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2016-ban összesen 111 fiatal kapott támogatást 26 millió forint értékben. A támogatottak között találjuk Márton Anna junior világbajnok kardvívót, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikont és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozót.

Továbbra is segítjük a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóinkat a Tehetségtámogató Klasszis Program keretében. Ebben a kategóriában 2016-ban 15 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen további 5 millió forint összegben.
 
További részletek: www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria