Skip to main content

 

A Belgrádban rendezett idei első Világkupán a könnyűsúlyú kétpárevezős páros, a korábbi világ- és európa bajnok Varga Tamás és Hirling Zsolt az ötödik helyre eveztek be.

 

A tegnapi Galambos Péter ezüstérme után, a mai napon 4 egység szállt vízre Szerbiában a Világkupa fordulók első állomásán. Két férfi és két női páros volt érdekelt a vasárnapi A és B döntőkben. Az újra összeállt és a május végi luzerni pótkvalifikációra készülő Varga Tamás (EDF-Démász BSVSC) és Hirling Zsolt (Vác VEC) – edző Dani Zsolt – a hétvégén végig nagyszerű versenyzéssel az ötödik helyen végeztek. Az eredményük bíztató az idei évre vonatkozóan. A futamot a brit csapat nyerte, második a görög és bronzérmes az olasz páros

Az olimpiai kvótás kormányos nélküli kettes Simon Béla és Juhász Adrián (Szolnoki Főiskola-Tisza EE) – edző Molnár Dezső – a B döntőben a román, cseh és argentín hajó mögött a negyedik helyen eveztek be, ezzel összesítésben a 10. helyet szerezték meg. Az idény eleji formájukban lévő páros Béla térdműtéte óta először indultak külföldi versenyen. Természetesen a csúcsformát a londoni olimpiára tartogatják.

A fiúk után a következő versenyszám volt a női kétpárevezősök csatája, a dr. Szabó Katalin (Vác VEC) és Gyimes Krisztina (Danubius NHE) – edző Ficsor László – alkotta kétpárevezősök B döntője. A lányok a finn és az osztrák hajók előtt a harmadik helyre jöttek be, ezzel összesítésben a 9. helyet hozták el.

Hajdú Zsuzsanna és Kabódi Erzsébet (Csepel EK) – edző Bene László – a könnyűsúlyú kétpárevezősök között a B döntőben a hatodik helyen végeztek, ez összesítésben a 12. helyet jelentette számukra. A nemrég összeállt párosnak ez a verseny jó tanuló verseny volt a jövőre nézve.