Skip to main content

Adománygyűjtést indított a Műegyetemi Evezős Club, hogy minden adott legyen ahhoz, hogy versenyzője Gerei Tamás valóra válthassa ötkarikás álmait. Szerda reggelig másfél millió forint gyűlt össze.

A Magyar Evezős Szövetség többféle módon támogatja a válogatott versenyzőket, és a Műegyetemi Evezős Club a tőlük telhető minden eszközzel támogatja Gerei Tamást olimpiai céljaiban. Egy kihívás még maradt: egy nemzetközi szinten is versenyképes egypárevezős hajó vásárlása.

Gerei Tamás, avagy “GT”, a Műegyetemi Evezős Club legsikeresebb, saját nevelésű versenyzője. 2010-ben kezdte a klubban az evezést, és az elmúlt tíz év alatt számos érmet szerzett magyar korosztályos és felnőtt országos bajnokságokon a klubcsapatainkban, valamint nemzetközi korosztályos versenyeken magyar válogatott csapatokban is. Az evezés mellett a SOTE Egészségtudományi Karán tanul dietetikusnak.

Most egy minden eddiginél nagyobb célt tűzött maga elé: szeretne kijutni a 2024-es Párizsi Olimpiára! Ehhez az első akadályt már sikeresen vette: idén ősszel bekerült a Magyar Evezős Szövetség felnőtt válogatott keretébe, melynek célja az olimpiai kvalifikáció, de az olimpiához Tamásnak egy profi versenyhajóra is szüksége van.

Részletek ezen a linken