Skip to main content
2015. július 21. - 00:38

Összefoglaló az Országos Bajnokság szombati és vasárnapi versenynapjáról

3. és 4. napi összefoglaló:

Szombat:

A női ifjúsági négypárevezősök versenyszámában két aranyérmet osztottak, mivel az előfutamban egy éremesélyes egység a rajtban keletkező technikai okok miatt nem tudott versenyezni, de a döntőben megkapta az indulás jogát. Első helyen Bajai Spartacus Sport Club egysége, Lévai Csenge, Gagyi Barbara, Döbröntey Réka és Papp Sarolta ért célba a döntőben. Második és ezzel szintén aranyérmes a győri csapat: Kiss Réka, Vancsura Luca, Boros Fanni, Szekér Anna. Harmadik lett a Csepel Evezős Klub egysége, Nyári Enikő, Magassy Alexa, Juhos Babett és Sugár Fanni.
 
Férfi ifjúsági négypárevezős kategóriában a Vác Városi Evezős Klub nyert. A csapat tagjai: Majkó Bence, Kovács Kornél, Ács Kristóf és Bácskai Máté. Második a Ferencvárosi Evezős Klub, Buffham Nicholas, Devecseri Péter, Danó Dániel és Barócs Bence. Harmadik helyezést ért el a Csepel Evezős Klub, Kovács Krisztián, Hatlaczki Balázs, Gaál Botond és Németh András összeállításban.
 
Női ifjúsági nyolcasban nyert a győri csapat, ezüstérmes lett a Csepel Evezős Klub, harmadik a Szegedi Vízisport Egyesület.
 
A férfiak között a győri csapat állhatott a dobogó tetejére, második helyezést ért el a Csepel Evezős Klub, harmadikként pedig a Ferencvárosi Evezős Klub csapata haladt át a célvonalon.
 
Női felnőtt könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban Bene Dorottya, a Danubius Nemzeti Hajós egylet versenyzője nyert, mögötte Abid Syham a Ferencvárosi Evezős Klubból. A bronzérmet a győri Samu Lilla vehette át.
 
A férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárak között Galambos Péter, a Váv Városi Evezős Klub versenyzője nyerni tudott kétpárevezős társa, Matyasovszki Dániel ellen (Szeged). Harmadikként Tamás Bence, a Műegyetemi Evezős Klub versenyzője ért célba.
 
Férfi felnőtt négyes kategóriában Vallyon Bence, Krpesics Péter, Simon Béla és Juhász Adrián állt a dobogó tetejére a szolnoki Tisza Evezős Egyletből. Második lett a Csepel Evezős Klub, Lőrincz Ádám, Fábián Attila, Széll Domonkos, Szekér László összeállításban. Harmadik a Győri Vízügy-Spartacus Evezős klub egysége: Szabó Bence, Vancsura Bodó, Sőnfeld Álmos, Ocsenász Gergő.
 
Férfi felnőtt kétpárevezősben a várakozásoknak megfelelően a Budapest Evezős Egyesület dublója, Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely nyert. Második lett a Csepel Evezős Klub, Kelemen Áron és Elekes Szilveszter. Harmadikként ért célba a szintén csepeli Pásztor András és Pálffy Róbert.
 
A hölgyeknél ugyanebben a számban a Magyar Válogatott ért célba elsőként: Bertus Kitti és Horváth Kitti. Második pozícióban, de szintén aranyérmes a Külker Evezős Klub: Preil Vivien és Gadányi Zoltána, akik egyben az ifjúsági válogatottak. Ezüstérmes lett a Danubius csapata, Dr. Szabó Katalin és Gyimes Krisztina. Bronzérmet szerzett Dohovics Virág és Samu Lilla Győrből.
 
A napot a férfi könnyűsúlyú nyolcasok versenye zárta, ahol elsőként ért be a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub, második lett a Szegedi Vízisport Egyesület egysége, és a bronzérmet pedig a Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzői vehették át.
 
 
Vasárnap:

A férfi felnőtt könnyűsúlyú kettesek versenyszámában győzedelmeskedni tudott a szolnoki csapat, Vallyon Bence és Krpesics Péter. Második lett a bajai kettes, Balog Dávid és Forrai Dávid. A bronzérmet kapott a győri testvérpár, Révész Péter és Révész Zoltán.
 
A női felnőtt négypárevezősök számát a Külker Evezős Klub nyerte: Kiffer Dorina, Bácskai Dominika, Preil Vivien és Gadányi Zoltána. Második a győri egység, Szekér Anna, Boros Fanni, Dohovics Virág és Samu Lilla összeállításban. Harmadik a Danubius Nemzeti Hajós Egylet csapata: Dr Szabó Katalin, Bálint Beatrix, Horváth Katalin, Gyimes Krisztina.
 
Férfi felnőtt négypárevezősben nyerni tudott a Vác csapata: Galambos Péter, Bácskai Máté, Ács Kristóf és Varga Tamás. Második helyen ért célba a Műegyetemi Evezős Klub négypára: Tamás Bence, Gyurác Kristóf, Komáromi Máté, Horváth László. A bronzérmes csapat a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egysége: Vanczák Gergely, Rácz Róbert, Csepregi Gábor és Erdélyi Zsolt.
 
Női felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezős kategóriában Illényi Borbála és Polivka Dóra állhatott a dobogó legfelső fokára a Danubius versenyzőiként. Második lett a Tisza Evezős Egylet, Kolláth Vanda és Bálin Sára. Bronzérmet szerzett Samu Lilla és Kiss Réka a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub dublója.
 
A férfiak között a Magyar U23-as válogatott, Csiszár Péter és Szlovák Bence nyert. Második pozícióban ért célba és ezzel szintén aranyérmes a Szegedi Vízisport Egyesület párosa, Matyasovszki Dániel és László Attila. Ezüstérmes a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Cselinácz János és Sándor Áron. Bronzérmet szerzett a bajai egység, Likár Marcell és Miskolci Dániel.
 
A női felnőtt nyolcasok versenyszámát a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egysége nyerte. A csapat tagjai: Illényi Borbála, Dr. Szabó Katalin, Szócska Réka Viktória, Karácsony Dominika, Gyimes Krisztina, Bene Dorottya, Karácsony Dorottya, Horváth Katalin, kormányos: Krémer Eszter. Második helyen ért célba és ezzel ezüstérmes a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub nyolcasa. A dobogó harmadik fokár a Csepel Evezős Klub versenyzői állhattak.

Az Országos Bajnokság záró számát a férfi felnőtt nyolcasok versenyét a szolnoki Tisza Evezős Egylet egysége nyerte. A csapat tagjai: Vallyon Bence, Krpesics Péter, Furkó Kálmán, Szigeti György, Vinkó Gáspár, Szabó Márton, Juhász Adrián, Simon Béla, kormányos: Dr. Dezséri Dóra. Második lett a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub egysége. Harmadik helyen pedig a Csepel Evezős Klub nyolcasa ért célba.
 
A Bajnokság pontversenyét a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub nyerte mind a vidéki klubok versenyét és az abszolút pontszámítást tekintve.
 
Összességében egy remek hangulatú és rendkívül jól sikerült Országos Bajnokságon vagyunk túl. Köszönjük mindenkinek a részvételt, a versenybíróság, a vízi mentők és az önkéntes gyerekek és felnőttek értékes munkáját!