Skip to main content
2015. július 17. - 20:47

Összefoglaló az Országos Bajnokság pénteki napjáról

A második, pénteki napon ismét rendkívüli hőségben versenyeztek az evezősök. A nap folyamán összesen 30 versenyszámot bonyolítottak le a mini korosztálytól egészen a mastersekig.
 
A női serdülő egypárevezősök versenyszámát toronymagasan nyerte Németh Mercédesz a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub versenyzője. Második lett Berekméri Anna csepelről, harmadik helyezést szerzett a szintén győri Sőnfeld Zsuzsanna.
 
Csepeli győzelem született a női ifjúsági négyesek számában, a győztes egység tagjai: Nyári Enikő, Magassy Alexa, Juhos Babett, Sugár Fanni. Ezüstérmes lett a győri egység Kiss Réka, Szekér Anna, Boros Fanni, Vancsura Luca összeállításban. A dobogó harmadik fokára a Szegedi Vízisport Egyesület versenyzői állhattak fel: Irsai-Mehrwert Zsuzsanna, Mucsi Renáta, Nasz Eszter, Priváczki-Juhász Laura.
 
Női ifjúsági kétpárban aranyérmes lett a válogatott egység, a Külker Evezős Klub versenyzői: Preil Vivien és Gadányi Zoltána. Második lett Szili Dorina és Klucsai Nóra Csongrádról. Bronzérmet szerzett a Vác Városi Evezős Club: Bencsik Nóra és Kurdi Hanna.
 
A könnyűsúlyúak között nyerni tudott a győri egység, Fürnstall Dzsenifer   és Ott Anna. Ezüstérmes lett Döbrentey Réka és Haraszti anna Bajáról, a dobogó harmadik fokára pedig Tóth Csenge és Tóth Virág, a Tisza Evezős Egylet sportolói állhattak fel.
 
 
 
A fiú serdülő egypárevezősök versenyszámában győzni tudott Porvázsnyik Patrik a Ferencvárosi Evezős Klubból. Ezüstérmes a csepeli László Péter, a harmadik helyezés pedig Kunstár Márk Dávidé Szegedről.
 
Férfi ifjúsági négyesben a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub egysége aranyérmes lett. A csapat tagjai: Szabó Bence, Vancsura Mátyás Bodó, Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő. Második és ezzel ezüstérmes Szegedi Vízisport Egyesült csapata: De Forest Wang, Krisztin Tamás, Cseh Kristóf és Dobai Tamás. Harmadik lett a Műegyetemi Evezős Club. Urbán Csongor, Kardos György Kristóf, Gerei Tamás és Fülöp Gábor összeállításban.
 
 
Férfi ifjúsági kétpárevezős versenyszámban az Ifjúsági Világbajnokságra utazó csapat, a Ács Kristóf és Bácskai Máté állt fel a dobogó legfelső fokára. Második lett a Ferencváros egysége, Danó Dániel és Barócs Bence. Bronzérmes lett Furkó Kálmán és Szabó Márton, a Tisza Evezős Egylet versenyzői.
 
 
A könnyűsúlyúak között a Ferencvárosi Evezős Klub versenyzői, Galcsó Vencel és Buffham Nicholas nyert aranyérmet. Másodikként ért célba a bajai Likár Marcell és Haraszti Tamás. Harmadik lett Tápai Dániel és Benárik Dávid Szegedről.
A női felnőtt egypárevezősök versenyében a dobogó legfelső fokára Gyimes Krisztina állhatott a Danubius Nemzeti Hajós Egyletből. Második lett a csongrádi Bertus Kitti. Harmadik lett Horváth Kitti a Ferencvárosi Evezős Klubból.
 
 
A férfiak között felnőtt egypárevezősben Galambos Péter a Vác Városi Evezős Klub versenyzője nyert aranyérmet. Második lett Tamás Bence a Műegyetemi Evezős Klubból. Harmadik helyen ért célba a csepeli Pásztor András.
 
 
Női felnőtt kettes versenyszámban a Csepel Evezős Klub csapata nyert, Papp Zsófia és László Éva összeállításban. Második lett a szegedi egység, Papp Dorottya és Adonyi Sarolta. Harmadik lett Samu Lilla és Dohovics Virág, a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub versenyzői.
 
 
Férfi felnőtt kettesben a várakozásoknak megfelelően az aranyérmet a Tisza Evezős Egylet csapata, Simon Béla és Juhász Adrián nyerte. Második lett Vallyon Bence és Krpesics Péter, szintén a Tisza Evezős Egylet sportolói. Harmadik lett a csepeli Lőrincz Ádám és Orbán Gergely.
 
 
Férfi felnőtt négypárevezős számban a Magyar válogatott egység győzött versenyen kívül. A csapat tagjai: Müller Márk, Németh Sámson, Fiala Balázs, Juhász Dániel. Szintén aranyérmes lett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzői, Bene Barnabás, Cselinácz János, Sándor Áron és Csepregi Gábor. Második lett a Szeged csapata, Tóth Levente, Molnár Máté, Meszlényi Zsolt és László Attila. Kiss Gábor, Vuchetich Gábor, Máté Dániel és Bajcsi Bertold győri egység állhatott a dobogó harmadik fokára.