Skip to main content

Csütörtök reggel 8 óra harminc perckor elrajtolt U23 férfi egypárevezős versenyszámmal kezdetét vette a Magyar Evezős Szövetség 113-ik Országos Evezős Bajnoksága. A négy naposra bővült rendezvényen 104 versenyszámban 2903 beülő 27 egyesület több mint 1000 versenyzője áll rajthoz, hogy a nemes küzdelem végén országos bajnokot hirdessünk.

Az érmeseknek többek között Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár, dr. Szentgyögyi Pál Szeged város sportbizottságának elnöke, Nagy Miklós a Fővárosi Vízművek Sportkör elnöke, Cserháti László a MOB Fair-play Bizottságának tagja és a MESZ elnöke és elnökségének tagjai adtak át a díjakat. 

A szegedi Maty-éri evezőspályán az első nap 24 versenyszám került megrendezésre. Legnépesebb mezőny a férfi ifjúsági egypárevezős versenyszámban állt rajthoz, ahol 28 versenyzőből az előfutamok és középfutamok után a mohácsi Matheisz József került ki győztesen, maga mögé utasítva a váci Farkas Norbertet és a Külker Evezős Klub versenyzőjét Rozsos Pétert.

A könnyűsúlyúak mezőnyében Csiszár Péter (Vác Városi Evezős Club) szerezte meg a bajnoki címet, további helyezettek Fiala Balázs (Ferencvárosi Evezős Club) Horváth Kristóf (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) A női ifjúsági számban papírforma szerint az ifjúsági Európa bajnoki bronzérmes kétpárevezős tagjai Bácskai Dominika illetve Kurdi Laura (Vác Városi Evezős Klub) végzett az első illetve második helyen, harmadik helyezett az Arrabona Evezős Klub versenyzője Samu Lilla lett. Az utánpótlás mezőnyben sem volt hiány: a 13 évesek között 41 leány és 47 fiú állt rajthoz. A mini versenyszámban futamgyőzelmek mellett kihirdetésre kerültek a leggyorsabbak is. A lányoknál Németh Mercédesz Anita (Győr), a fiúknál Zudor Levente (BEE) nyerte el a Id. Dávid Imre által alapított kupát
 

Az első nap csak egy felnőtt versenyszám került megrendezésre. A férfi könnyűsúlyú négyesek futamát a Csepel Evezős Klub nyerte, második helyen végzett a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub csapata harmadik helyen a Bajai Spartacus Sport Club zárta a versenyt. A második napon több felnőtt szám mellet csatasorba állnak a legidősebbek masters korosztály versenyzői is.