Skip to main content

Galambos Péterrel (VVEC) beszélgettünk, aki jelenleg Törökországban, kéthetes melegvízi edzőtáborban folytatja a felkészülést, mégpedig Szierer János irányítása alatt.

 Az edzőtáborban Galambos Petin kívül egyébként ott van még Matyasovszki Dániel (Szegedi VE), Csepregi Gábor (DNHE), Tamás Bence (MEC), Simon Béla, Juhász Adrián (Tisza EE) is. 

mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ: Mesélj nekünk egy kicsit, hogy néz ki egy napotok az edzőtáborban?

Galambos Péter: Matyával (Matyasovszki Dániel – Szegedi VE) alkotunk egy egységet 2014 ősz óta (könnyűsúlyú kétpárevezős – MESZ). Matya és én is egy betegségekkel fűszerezett időszak után jöttünk ki Törökországba, Köycegizbe. Mostanra azonban elmondhatom, hogy mindketten egészségesek vagyunk, és nagy elánnal végezzük a kiírt edzéseket.

A napi programunk meglehetősen sablonos, ám az itteni kultúra, illetve a helyi “látványosságok” ebéd után gyakran kicsalnak minket a városba. Egyébként a napi rutin pontosan olyan, mint az edzőtáborokban általában lenni szokott, tehát: reggeli, majd evezés, nyújtás, ebéd, ezután pihenés/alvás, majd jön a délutáni edzés, tehát újra vízre szállunk, majd evezés után jön a kiegészítő (ami lehet futás, ergométer, vagy kondi), majd ismét nyújtás és vacsora. Vacsora után ismét a regenerálódásé a főszerep, illetve ekkor van idő az otthoniakkal kapcsolatottartani.

mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ: Milyenek a törökországi körülmények?

Galambos Péter: Az itteni körülményekre semmi rosszat nem tudok mondani. Egy hotelban vagyunk elszállásolva, ami tényleg minden igényt kielégít. Kényelmes, tiszta, kulturált szobákban “élünk” két héten keresztül, és e mellé bőséges svédasztalos konyha van mindhárom étkezésnél. Ami még nekem külön tetszik, hogy a vízreszállási lehetőség közvetlenül a hotel mellet van, tehát pont olyan koncentrált, mintha Dunavarsányban, vagy a szegedi Maty-éren lennénk edzőtáborban.

Ráadásul eddig az időjárás is kegyes volt hozzánk, az első héten gyakran 18-20°C is volt. Viszont erre a hétre, már „csak” 14-15°C körüli értékeket jósolnak, de úgy gondolom, hogy ez még mindig nagyon baráti, főleg annak tekintetében, hogy most Magyarországon tombol a tél. Egyszer-egyszer volt, hogy a szél megnehezítette az előrehaladásunkat. Mi a szeles időt süllyedés nélkül megúsztuk, nem úgy mint a Simon – Juhász kettős, akik elég közel kerültek a fürdéshez :).

mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ: Mire helyezitek a fő hangsúlyt az edzőtábor során?

Galambos Péter: A mi esetünkben a fő hangsúly természetesen az evezésen van, azon belül pedig azon, hogy minél több kilométert evezzünk együtt, illetve a technikánkat is össze kell csiszolni. Mindkettő tekintetében jól állunk. A napi adag minimum 40 km, ami mellé jön még az említett kiegészítők valamelyike. Elmondhatjuk, hogy tavaly őszhöz képest technikailag is tudtunk előrelépni , napról napra jobban érezzük magunkat a hajóban, szóval már megérte eljönnünk az edzőtáborba, és még nincs vége a tábornak! 

mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ: Mivel töltitek a szabadidőtöket az edzőtáborban?

Galambos Péter: Sok szabadidőnk nincs a táborban, illetve az edzések sokszor úgy lemerítenek minket, hogy jól esik az alvás délben és este is. Ha marad egy kis energiánk, akkor ki szoktunk menni várost nézni. Vasárnap délután kikapcsolódásként ellátogattunk egy közeli török fürdőbe, aminek beszámolója külön megérne egy misét. 🙂 – röviden csak annyit a fürdőről, hogy nem erre számítottunk, hiszen kissé leharcolt környezet várt minket, de mindenképp nagy élmény volt. Esténként egyébként egymást szórakoztatjuk a sztorijainkkal, illetve filmeket, sorozatokat nézünk, pont úgy, mint minden edzőtáborban.

mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ:  Hogy tekintesz a 2015-ös évre, milyen célt tűztél ki magad elé?

Galambos Péter: Bizakodó vagyok! Egy egyszerű megfázásból kiinduló, ám hosszasan hátráltató, vírusos megbetegedésen vagyok túl, ami közel egy hónapon keresztül nem engedte, hogy megfelelő intenzitással edzhessek. De most, hogy végre kilábaltam belőle, nagyon jó a közérzetem, jók a mutatóim, így optimistán tekintek előre. Szeretnék egy sikeres évet magamnak és a csapatunknak, illetve a magyar evezős társadalomnak is.

Az idei év egyértelműen az olimpiai kvalifikációról szól. Szeretném, az elmúlt évek sok-sok munkáját beváltani egy kvótára. Bár még korai volna bármit is kimondani; úgy érzem, idén végre sikerülhet!

color:#1F497D;mso-ansi-language:HU” xml_lang=”HU”>MESZ: Vannak már esetleg céljaid a későbbi jövőt tekintve?

Galambos Péter: Óvatos szoktam lenni az ilyen kérdésekben.  Először legyünk túl egy sikeres 2015-ös szezonon, és térjünk vissza erre a kérdésre szeptemberben!

 

 

 Képek az edzőtáborról:

Fotógaléria –> Események –> Melegvízi edzőtábor – Törökország 2015