Skip to main content

A virtuális térben szervez Concept2 evezős ergométeres tesztversenyt az Ergométer Kft. A táv többször is teljesíthető, nincs korlátozás.

A verseny távja: 500 méter 
A kijelző a beállított értékről számol visszafelé, aki hamarabb teljesiti a távot (előbb eléri a 0 métert), az győz.
Az ellenállás szintje nincs szabályozva, bármelyik fokozaton lehet teljesíteni a versenyt!

Díjazás: nincs
A verseny célja: új versenyrendszer bevezetése, amivel online versenyeket, felmérőket lehet majd lebonyolítani.
A versenyen bárki részt vehet, azon életkori, nemi vagy egyéb megkötés nincs, külön kategóriák sincsenek.
A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a jelentkezéssel ezt elfogadja, és a szervezőkkel szemben semmilyen kártérítési vagy díjazási, ellentételezési igénnyel nem lép fel!

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A versenyen való részvételhez szükséges eszközök:
Csak Concept2 evezőgépen teljesíthető a táv, ami fontos, hogy PM5 kijelző kell hozzá és a legfrissebb firmware-nek kell futnia rajta!
Frissíteni az alábbi oldalon lehet: 
https://www.concept2.com/service/software/concept2-utility

Ezen kivül mobiltelefon vagy tablet, amelyen az ErgRace online alkalmazás telepitve van, ezt az AppStore-ból vagy a Google Play áruházból ingyenesen le lehet tölteni.
A részvételhez szükséges Concept2 LogBook regisztráció, mely itt érhető
el: https://log.concept2.com/

Mindenképpen kell stabil internetkapcsolat is, ez lehet akár mobilnet is – ebben az esetben figyelni kell arra, hogy bejövő hívás esetén a mobilnet megszakadhat- , illetve WIFI is.
Fontos! Ha az internetkapcsolat megszakad verseny közben, csak akkor lesz értékelhető eredmény, ha még a futam befejeződése előtt visszaáll az internetkapcsolat és ezáltal a bejelentkezés aktív marad! 
Ha nem sikerül a futam vége előtt helyreállitani az internetkapcsolatot, akkor az eredmény nem kerül be a versenybe, utólagosan vagy kézzel felvinni nem lehet már!

A tesztverseny időpontja 2022. 08. 05. és 06. (péntek és szombat) különböző időpontokban. A táv többször is teljesíthető, nincs korlátozás.

A verseny menete:
A később kiküldésre kerülő kóddal lehet bejelentkezni a versenyre. Ami fontos, hogy legalább 5 perccel a verseny kezdete előtt ez történjen meg és álljon készen minden, mert a rajt a megadott időpontban pontosan kezdődik, utólagosan bekapcsolódni nem lehet! Tehát először Bluetooth-on keresztül csatlakoztassuk a telefont a PM5 kijelzőhöz, majd a kapott kódot az ErgRace online felületén keresztül a versenyhez csatlakozásnál lehet beírni. A kiválasztott versenyhez csatlakozva kiírja az alkalmazás a rajtig hátralevő időt.
A rajt menete a szokásos procedura, amig nem jelenik meg a STOP felirat, addig lehet melegíteni, majd READY – ATTENTION – GO feliratok után elrajtolni. A kiugrást érzékeli a gép, ezért a futamot leállítja és új rajtot rendel el. A beérkezést követően kiírja a versenyben résztvevők eredményeit, sorba rendezve.

Kérünk mindenkit, aki szívesen részt vesz ebben a tesztben, hogy segítse a szervezők munkáját visszajelzésével. A pozitív véleményeknek is örülünk, de ha valakinek problémája adódott, akkor arra mindenképp kíváncsiak vagyunk, mert ezzel nekünk is több lesz a tapasztalatunk, és a későbbiekben kiküszöbölhetjük az ilyen problémákból adódó nehézségeket.

Visszajelzéseket az ergozz@ergozz.hu e-mail címre várjuk a problémák vagy tapasztalatok érthető és lehetőleg rövid tájékoztatásáról, esetleges megoldásáról!

A szervező Ergométer Kft. előre is köszöni a segítségeteket, sok sikert kívánunk a teszteléshez!