Skip to main content
2012. augusztus 04. - 13:04

Olimpiai Hírek XII.

11. helyen zárt a Varga-Hirling páros az Olimpián

Varga Tamás (Bajai Spartacus VSC) és Hirling Zsolt (Vác Városi EC) – edzőjük: Dani Zsolt – 11. helyen zárta a londoni olimpiai szereplést, miután ötödik helyen értek célba a szám „B” döntőjében.
 
Evezőseink jól indították a futamot, erősen kezdtek és a táv első felén az előkelő harmadik helyen eveztek, az utolsó ezer méteren azonban egyre nehezebben álltak ellen a kubai és norvég csapatok „támadásának”.  A futamot a végig élen evező olasz csapat nyerte meg (6:29,92), majd’ egy hajóhossz előnnyel. Második helyen a görög csapat ért a célba (6:31,71), a harmadik a norvégok kettőse lett (6:32,82). Negyedik helyre a kubai csapat érkezett (6:34,96) és a magyarok az ötödik helyen (6:39,98), a japán könnyűsúlyú válogatottat (6:48,27) megelőzve értek célba.
„Nagyon nagy eredmény volt Zsoltéktól az olimpiai szereplés kiharcolása májusban. Az itt nyújtott teljesítményük messze felülmúlja a négy évvel ezelőtti pekingit; mindezt úgy, hogy Zsolt három évet kihagyott a felkészülésből. Ez nagyon nagy szó! Olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a kanadai, ausztrál és kínai, ahol a felkészülés feltételei jóval megelőzik a hazait. Csak gratuláció illeti a fiúkat. Technikailag tökéletesen kidolgozott pályákat láttunk, csak erőnlétbeli különbségeket tudtam felfedezni a többi csapat és a mieink között.” – értékelt a szövetségi kapitány.

A magyar evezősök számára véget ért a szereplés a londoni olimpián. Augusztus 15-én világbajnokság kezdődik a bulgáriai Plovdivban.