Skip to main content
2012. augusztus 02. - 12:30

Olimpiai hirek X.

Hirling Zsolt és Varga Tamás B döntős

Könnyűsúlyú kétpárevezősünk a ma délben lezajlott középfutamban az 5. helyet szerezte meg. A futamot a pekingi olimpiai bajnok angol Purchase-Hunter páros nyerte. Második helyen a franciák majd a portugálok következtek. A magyarok a norvég és a kubai csapattal a B döntőbe kerültek.

A rajtot követően a kubaiak kerültek az élre, erős kezdés után ők maradtak az élen. Az angolok a 3. helyen tették meg az első 500-at, Tamásék 5. az helyen, kevesebb, mint 1 másodperccel az angolok után. Utánuk a portugálok következtek a 6. helyen. A második 500 méteren az angolok átvették a vezetést, a kubaiak a 3. helyre szorultak vissza.  A franciák a rajttól a célig a második helyüket megtartva evezték végig a futamot. A harmadik 500 méteren Tamásék erősítettek, a harmadik legjobb részidővel tették meg az 500 métert, ezzel a portugálokat visszaverve az 5. helyre kerültek. Az angolok tartották a vezető pozíciót, a norvégok megelőzték a kubai csapatot, így átvették a továbbjutó helyet.  A portugálok az utolsó 500 méteren hatalmas hajrába kezdtek, a legjobb időt evezték, ezzel maguk mögé utasították a mezőny nagy részét. A kubai csapat teljesen elkészült az erejével, 6. helyre kerültek. A befutási sorrend: britek (6:36.62), franciák, portugálok (6.37:99), norvégok (6:39.59), magyarok (6:42.81), végül a kubai csapat (6:52.26).

Az első 3 csapat jutott be az A döntőbe, ahol csatlakozik hozzájuk a másik középfutamot megnyerő dán, a második helyen célba érő új-zélandi és a harmadikként érkező német csapat.

A magyarok a B döntőben a 7-12. helyért augusztus 4-én, szombaton 11:50-kor eveznek legközelebb.