Skip to main content
2012. július 30. - 12:23

Olimpiai hirek VI.

Simon Béla és Széll Domonkos a reményfutamban a 4. helyen végeztek

Váltottevezős olimpikonjaink ma délelött második megmérettetésükhöz készültek. 11:10 perckor, az 1. pályán a szerbek mellett a német és az USA kormányos nélküli ketteseivel versenyeztek a középdöntőbe jutásért. A reményfutamot a németek nyerték, Béláék a harmadik helyezett USA mögött 4 tized másodperccel lemaradva a 4. helyen értek célba, ezzel sajnos a középdöntőbe kerülést nem sikerült kiharcolniuk.

Ma csak néhány versenyszámban tartottak reményfutamokat és előfutamokat az Eton-i Dorney Lake-en, ahol a londoni olimpia evezős versenyei zajlanak, mégis tömve voltak a lelátók és jó hangulat uralkodott a versenypályán és a lelátókon egyaránt.

Simon Béla és Széll Domonkos, két fiatal versenyző alig két hónapja evez együtt miután Simon Béla korábbi párja, Juhász Adrián nem vehetett részt az olimpián. A rövid ideje tartó együtt evezés, felkészülés meglátszik a csapat technikáján, az erős oldalszélben még kisebb egyensúlyi problémákkal küzdöttek, melyet erőnlétükkel és akaraterejükkel ellensúlyoztak. Gyors kezdés után továbbjutó helyen értek az első 500 méterhez, majd kissé visszaestek, de a pálya utolsó felében ismét erős hajrával szorongatták az amerikai csapatot.

A reményfutamban első helyen a németek (6:22:76), második helyen a szerbek (6:26:61), harmadikként az USA csapata (6:27:41), és negyedik helyen a magyar páros (6:27:88) evezett a célba. A reményfutamból az első három helyezett juthatott tovább. A fiúk az utolsó 500 méteren a második legjobb időt evezték a futamban, de sajnos ez sem volt elég, hogy megelőzzék az Egyesült Államok csapatát, mindössze fél méterrel maradtak le a továbbjutást jelentő harmadik helyről.

A magyarok kormányos nélküli kettesben a tizenharmadik helyet szerezték meg ezen az olimpián.

Hirling Zsolt és Varga Tamás holnap, kedden, 11:30-kor áll ismét rajthoz, hogy a LM2x versenyszám reményfutamában a 2. pályán az Egyiptom, Ausztrália, Kanada, Uruguay és Görögörszág csapatával megmérkőzzön. Tamásék az előfutamban minden csapatnál jobb időt eveztek. A reményfutamból az első két helyezett jut a középfutamba, a többi csapat a C és D döntőbe kerül.

Sok sikert a holnapi futamhoz!