Skip to main content
2012. augusztus 01. - 16:35

Olimpiai hirek IX

London az 5. napon

Esős, szeles idő várta a mai napon a versenyzőket a Dorney tavon. Sor került az első döntő futamokra a  W2-, a W4x és a M8+ versenyszámokban. Óriási a hangulat, hisz mind a három versenyszámban érintettek a hazaiak.

Holnap Hirling Zsoltnak és Varga Tamásnak szurkolunk a középfutamban.

A férfi nyolcas versenyszámot a német csapat nyerte, rajt-cél győzelemmel, végig az élen haladva. Második a kanadai legénység, a harmadik helyről a finishben előzték meg az angolokat akik végig második helyen jöttek, végül bronzérmesek lettek.

A női négypár versenyszám olimpiai bajnoka Ukrajna lett, ezüstérmesek a németek, a 3. helyen az USA csapata végzett.

A női kettesben aranyesélyesek az angolok voltak. A papirforma szerint övék is lett az olimpiai bajnoki cim, őket követték a dobogón az ausztrálok és az új-zélandiak.

color:#1F497D”> Kilátogatott ma Etonba az angol királyi család több tagja is:
 – Őfelsége Anna Hercegnő, a királynő egyetelen lánya, aki az angol olimpiai bizottság elnöke, a Londoni Olimpia szerzvező bizottságának tagja, aki maga is olimpikon volt korábban, lánya, Zara Phillips a tegnapi lovaglás csapatversenyben ezüstérmet szerzett.
– Őfelsége Vilmos herceg, Károly herceg és Diana hercegnő idősebb fia,
– Őfelsége Henrik herceg, Vilmos herceg őccse
.

Számos politikus és hiresség is megtisztelte az olimpiai evezős versenyt. Többek között miniszterek és a korábbi minszterelnök, John Major, továbbá a 4szeres olimpiai bajnok és nyolcszoros világbajnok sprinter, Michael Johnson (USA).

color:#1F497D”>

color:#1F497D”>A könnyűsúlyú dublónk ma regenerálódik, készül fizikailag és mentálisan is a holnapi nagy menetre.

color:#1F497D”>

color:#1F497D”>Csütörtökön, a hatodik versenynapon szintén három versenyszám döntőjére kerül sor: férfi kérpárevezősök, női nyolcasok – a két rivális, bajnok esélyes csapat az USA és a kanadai – és a férfi könnyűsúlyú négyesek.