Skip to main content

Válogatottunk tagjai klubjuk, a Budapest Evezős Egyesület színeiben teljesítették az Silver Skiff Regattát. A 11 kilométeres versenytávon olimpikonunk, Bende a normálsúlyú felnőtt férfi mezőny 14., Vivien szintén a normálsúlyú hölgyek között az 5. helyen ért célba. 25 országból több mint 600 evezős ált rajthoz. Hemzsegtek a mezőnyben az olimpiai, és világbajnokok!

November első hétvégéjén 31. alkalommal rendezték Torinóban a hosszútávú egypárevezős versenyt, amely igazi sztárparádét vonultatott fel a Pó folyón. A többi között rajthoz állt az Európa-bajnoki címvédő, és világbajnoki ezüstérmes holland, Melwin Twellar, valamint honfitársai közül a négypárban olimpia bajnok Koen Metsemakers is. A horvát Sinkovic-fivérek: Martin, és Valent is ott voltak a mezőnyben, a hölgyeknél az angol világ-, és Európa-bajnok könnyűsúlyú kétpár tagja, Emily Craig fémjelezte az indulók névsorát.

Fotó: Turismo Torino e Provincia

Olimpikonunk Pétervári-Molnár Bendegúz, és klubtársa Preil Vivien a Budapest Evezős Egyesület színeiben álltak rajthoz. Bende egyértelműen a torinói regattára készült, ezért kihagyta a hazai őszi hosszútávú versenyt októberben. Vivien viszont itthon, a 6 kilométeres megmérettetésen második hellyel melegített be az olaszországi regattára.

Molnár Zoltán tanítványai közül Bendegúz a normálsúlyú mezőnyben 42 perc 37 másodperces idejével a 14., Vivien szintén normálsúlyban 46 perc 31 másodperccel az 5. helyet vívta ki a finoman szólva is nagyon erős mezőnyben! Bende az abszolút értékelésben a 21., Vivien a 7. lett.

Fotó: Franceso Tresso

A férfiaknál pályacsúccsal az olasz Gabriel Soares nyert (40:16), Koen Metsemakers, és Martin Sinkovic előtt. Twellar az ötödik, Valent Sinkovic a 6. helyen zárt. A nőknél Roos De Jong (Hollandia), Diana Dymchenko (Azerbajdzsán), Antonia Abraham (Chile) állhatott dobogóra. A világ- és Európa bajnok könnyűsúlyú Emily Craig, Preil Vivient megelőzve a 6. helyet szerezte meg.

Részletes eredményekért kikk ide!