Skip to main content

Hőségben és brutális mezőnyben kezdett a plovdivi ifjúsági világbajnokságon a Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér összetételű férfi négypárevezős csapatunk, amely a negyedik helyen végzett előfutamában, így a reményfutamban folytathatja.

Az előfutamból csak a győztes Oroszország jutott tovább, a lengyelek és a hollandok mögött érkeztek célba a mieink.

„Féltávig második helyen álltak ilyen kemény mezőnyben, úgy, hogy két elsőéves ifi is van a hajóban! Nagyon elvállalták, megpróbálták. Lehet, hogy egy kicsit túl is vállalták magukat, mert a hollandok aztán átmentek rajtuk. Ha az oroszok helyett a hollandokkal veszik fel a tempót, akár előrébb is végezhettek volna. Nagyon szimpatikusan versenyeztek, nem alárendelt mentalistással álltak rajthoz” – hangsúlyozta Lőrincz Attila, utánpótlás szövetségi kapitány.

„Fel kell még építeni a csapatot. Az utóbbi éveket tekintve ez az első alkalom, hogy az évek óta épített nyolcas mellett négypárt is indítunk. A mezőny első felébe, a legjobb tizenkettő közé jutás derék dolog lenne tőlük”.

Gratulálunk az egység tagjainak és felkészítőjüknek Ifj. Pergel Lászlónak! További sikereket kívánunk!

Csütörtökön magyar idő szerint 9:18 órakor rajtol női négypárevezősünk (Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória; női ifjúsági program-edző: Ficsor László), majd 9:30 órakor a férfi nyolcasunk (Kunstár Simon, Sarkadi-Nagy Nimród, Kósa András, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, kormányos: Szabó Zétény József; edző: Dani Zsolt) előfutama.

„A forma kicsúcsosodását az októberi Európa-bajnokságra várom. A nyolcas és a négypárak számára is remek állomás a vb. Abban bízom, hogy női négypárunk fel tudja venni a versenyt ugyanazokkal a nemzetekkel, amelyekkel a második számú csapatunknak sikerült a Jeunesse Kupán, ami azt jelentené, hogy döntőbe jutnak”.

„Fontosnak tartom, hogy mindhárom szám, amelyben rajthoz állunk olimpiai szám. Az a koncepciónk, hogy ezekben a számokban kell felnevelni a versenyzőinket”

– zárta értékelését Lőrincz Attila.

Az élő szöveges közvetítés a World Rowing honlapján ezen a linken kísérhető figyelemmel.

Sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!

Fotó: Julia Kowacic