Skip to main content

A poznani evezős világbajnokság utolsó előtti versenynapján harmadik egységként női kétpárevezősünk állt rajthoz. Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) és dr. Alliquander Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) – edzőjük: Bene László – a B döntőben amerikai, columbiai, dán és holland egységekkel mérkőztek a legjobb helyekért. (a svéd páros egyik tagjának betegsége miatt nem tudott rajthoz állni)

A női könnyűsúlyú kétpárral szemben a 7-9. hely volt az elvárás, a lányok ismét megmutatták, milyen erősek tudnak lenni az utolsó métereken. Most is követték a középfutamban bevált taktikát, nem engedték el nagyon az ellenfeleket az első ezer méteren. A pálya felénél kezdtek el erősíteni, és gyakorlatilag állva hagyták társaikat. 

 

A holland páros kicsit későn vette észre a mieink támadását, ezért a végén nagyon kellett hajtaniuk, óriási csata alakult ki a célvonal közelében. A helyszíni eredményjelzőn a hollandokat írták ki másodiknak, majd hosszú szünet, és végül törölték a táblát – a célfotó szerint a mieink lettek a másodikok! 

 

„Nem tudtuk igazán kihúzni magunkat, mert nagyon kellett figyelni az időjárás okozta hullámzó vízre, illetve arra, hogy ne akadjanak el a lapátok és meg tudjuk tartani az egyensúlyt.” – nyilatkozta dr. Alliquander Anna 

 

„Nagyon örülünk a második helynek – és ez már hivatalos?” – kérdezte Hajdú Zsuzsa, akit nem győzött meg elsőre a kiírás. 

 

Az eredmény hivatalos, női könnyűsúlyú kétpárevezősben nyolcadik helyet szereztek lányaink, Gratulálunk!

 

 

 

Részletes eredmények a www.worldrowing.com oldalon.