Skip to main content

Szombaton, és vasárnap a belgiumi Hzewinkel ad otthont az U23-as korosztály európai seregszemléjének. Hazánkat öt férfi, és három női egység képviseli.

A júliusi varesei világbajnokság után a hétvégén már az Eb-n bizonyíthat az európai mezőny, köztük a nyolc magyar egység.

Szklenka Bence, a Vác Városi Evezős Club versenyzője az idei U23-as vb-n a B döntő második helyén végzett egypárevezősben. Hazewinkelben a viadal legnépesebb mezőnyében 15 szkiffes között kell helytállnia.

A vb-n kilencedik helyet szerző Bridge Henry (Danubus Nemzeti Hajós Egylet), Szöllősi Balázs (Győri Atlétikai Club) páros az Eb-n is összeáll.

Nem sokon múlt, hogy Boros Bálint, és Czinege Tamás (Csepel Evezős Klub) könnyűsúlyú kormányos nélküli kettese dobogóra álljon a világbajnokságon, szárnyalásuk reméljük Hazewinkelben is folytatódik.

A Koncsik Dominik-Juhász Tamás (Csepel Evezős Klub) kettős is jól ment Vareseben, 10. helyük ugyancsak biztató az Eb előtt.

Férfi kormányos nélküli négyesünk Király Miklós, Szabó Gábor (Szegedi Vízisport Egyesület), Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs (Ferencvárosi Evezős Club) összetételben áll rajthoz.

Női könnyűsúlyú kétpárunk, azaz Szili Dorina (Külker Evezős Klub Óbuda), és Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club) azt követően áll rajthoz az Eb-n, hogy döntőbe jutott a világbajnokságon.

A Gedeon Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet), Bóka Sára (Külker Evezős Klub Óbuda) alkotta könnyűsúlyú kettesünk magabiztosan nyert B döntőt a vb-n, hetedik helyük után a kontinensviadalon is bizonyíthatnak a budapesti evezős lányok.

Négypárban a vb-n kétpárban szereplő Galcsó Flóra (Ferencvárosi Evezős Club), és Kas Natália (Külker Evezős Klub Óbuda), kettőse Harsányi Viktóriával (Külker Evezős Klub) – aki az augusztusi OB-n megnyerte az U23-as könnyűsúlyú egypárat – valamint a vb-n egypárban 15. helyen záró Zsiros Jankával (Külker Evezős Klub Óbuda) egészült ki.

A magyar csapat összetétele

Férfiak

Normálsúlyú egypárevezős: Szklenka Bence (edző: Mácsik Miklós)

Könnyűsúlyú kétpárevezős: Bridge Henry, Szöllősi Balázs (edző: Ficsor László)

Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Boros Bálint, Czinege Tamás (edző: Pergel László)

Normálsúlyú kormányos nélküli kettes: Koncsik Dominik, Juhász Tamás (edző: Pergel László)

Kormányos nélküli négyes: Király Miklós, Szabó Gábor, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs (edző: Dani Zsolt)

Nők

Könnyűsúlyú kétpárevezős: Szili Dorina, Fehérvári Eszter (edző: Alföldi Zoltán)

Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Gedeon Anna, Bóka Sára (edző: Lőrincz Attila)

Négypárevezős: Galcsó Flóra, Kas Natália, Harsányi Viktória, Zsiros Janka (edző: Lőrincz Attila)

Tartalék: Domokos Mátyás (edző: Ficsor László)

Szövetségi kapitány: Molnár Dezső.

A kontinensviadal szombaton 9:00 órakor veszi kezdetét. Az U23 Eb hivatalos weboldala itt érhető el.