Skip to main content

Siófok nemcsak a nyár, hanem a sport fővárosa is lesz július 18-án!
 
A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda idén nem megy “szabadságra”, és egy évszakot sem kihagyva, most már nyáron is mozgásra, sportágválasztásra hívja az érdeklődőket! Legújabb rendezvényén, a Nyári Sportágválasztón elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágaknak ad teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, szinkronúszás, a vízilabda, a kajak, a kenu, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a szörfözés, a vitorlás, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, a strandtenisz, az asztalitenisz, a splitt-pong (vizi-asztalitenisz), a búvár szakágakból a víz alatti rögbi és az uszonyos úszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz streetball, zumba, TRX, sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque, krikett és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mi is az az „esések iskolája”, a sportlétra, a krónum, a kifling vagy a „sportpohár”/speed stacks?
 
A sportágakat sportszakemberek, edzők  képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek, melyik sportágat milyen feltételekkel lehet a későbbiekben gyakorolni. A Nyári Sportágválasztóról nem fognak hiányozni a neves sportszemélyiségek, olimpikonok sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen. Többek között a rendezvény vendége lesz: Jakabos Zsuzsa, Joó Abigél, Vereczkey Ákos, Tobai-Sike Renáta, Veréb István és a strandfoci válogatott több tagja is.
 
Az evezést a Vízisport és Vitorlás Egyesület Balatonföldvár fogja képviselni, tízevezőssel.
 
FOGYATÉKKAL ÉLŐK SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI IS MEGJELENNEK!

A FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége) együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. Egyrészt informálisan a szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan a speciális parasportágakat bemutatva.
 
A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG MINI-ÖTPRÓBÁRA HÍVJA A LÁTOGATÓKAT!
A Magyar Olimpia Bizottság is megjelenik a rendezvényen „Mini 5próba Rióba!” programjával. A MOB sátorban az érdeklődők nem csak megismerhetik a versenysorozat részvételi feltételeit, hanem ügyességükről, gyorsaságukról, fittségükről, erejükről, állóképességükről is tanúbizonyságot tehetnek. Ha a látogatók kipróbálják magukat evezős ergométerben, helyből távolugrásban, ugrókötelezésben, négyütemű fekvőtámaszban, speed bounce-ban (szökdelésben) és kerékpáros ergométerben, értékes pontokat gyűjthetnek, mely az első lépés ahhoz, hogy megnyerhessék az 5próba Rióba! verseny fődíját, a riói utazást.
 
PARTNER RENDEZVÉNY: SUNRISE BEACH TOUR 2015
A Nyári Sportágválasztó rendezvénnyel egy időben, a Beach House (volt Coke Club) területén kerül megrendezésre a Sunrise Beach Tour 2015 strandröplabda verseny, mely egy 10 állomásos road-show egyik kiemelt állomása. Az “A” kategóriás versenyre amatőr és profi játékosok egyaránt nevezhetnek! A két esemény partnersége azért is szerencsés, hiszen Nyári Sportágválasztó a srtandröplabdával még csak most ismerkedőknek adja meg a kipróbálás lehetőségét, a Sunrise Beach Tour versenyállomása pedig egyrészt a sportágban már jártasabb, gyakorlott strandröpizőknek adja meg a megmérettetés lehetőségét, az érdeklődőknek pedig a meccsek nézése izgalmas sportélményt ígér.
 
Siófok városa nagy lelkesedéssel fogadta be a rendezvényt és mind a város, mind a Siófoki Nagystrandot üzemeltető Balaton-parti Kft. mindent megtesz azért, hogy ezen a napon Siófok ne csak a nyár, hanem a sport fővárosa is legyen!
 
Időpont: 2015. július 18. (szombat), 10-18 óra között.
Helyszín: Siófoki Nagystrand, Petőfi sétány 3., a rendezvény bejárata: 1. kapu
A rendezvényre való belépés díjmentes, de elő-regisztrációhoz kötött!
(Elő-regisztrációt a szervezők 2015. július 17., 24 óráig tudnak fogadni!)
 
Regisztráció, további információ: www.sportagvalaszto.hu/nyari
 
 

CsatolmányMéret
Image icon Nyari_plakat.jpg1.59 MB