Skip to main content

2014. május 17-18-án a duisburgi nemzetközi regattán vesz részt a magyar felnőtt válogatott.

  A regattán rajthoz áll a Budapest Evezős Egyesület két versenyzője, a Pétervári-Molnár Bendegúz – Papp Gergő férfi kétpár evezős egység, akik több hazai verseny óta nem találnak legyőzőt, sőt a legutóbb, a dr. Simády Béla emlékversenyen is több hajóhosszal nyerték meg a futamukat. Szintén az utazók között van a férfi felnőtt négyes, azaz Simon Béla (TEE), Juhász Adrián (TEE), Tari János (EDF Démász Szeged) és Széll Domonkos (Csepel EK). Ők ebben az összeállításban, nemzetközi mezőnyben még nem mérették meg magukat, de nem csak Duisburgban, hanem a hónap végén zajló Európa Bajnokságon is találkozhatunk majd velük.

 Az U23-as korosztályú Matheisz József (Mohácsi TE) egypár evezősben áll majd rajthoz, akinek német, francia, lengyel, svájci és holland ellenfelekkel kell majd megküzdenie. Szintén ebben a korosztályban indul, férfi könnyűsúlyú kettes Vallyon Bence (TEE), Szigeti Roland (Győri VSEK) összeállítású egység.

 Szintén új egység lesz a nemzetközi mezőnyben a Danubius Nemzeti Hajós Egylet könnyűsúlyú kétpár evezős egysége,  az U23-as korosztályú Bene Dorottya, Polivka Dóra összeállítású egység, akik a női felnőtt normálsúlyú kétpár evezős futamot nyerték a dr. Simády Béla emlékversenyen. A magyar színeket további két női csapategység képviseli a hétvégén a Németországban zajló versenyen. Rajthoz áll egy U23-as korosztályú normálsúlyú női négypár evezős egység, akiknek a csapattagjai a tavalyi Universiaden is induló Dohovics Virág (Győri VSEK), a tavaly még ifi korosztályú Bertus Kitti (CSVSE), a váci színekben versenyző Bácskai Dominika, illetve a Budapest Evezős Egyesület sportolója, Sváb Dorottya.

 Női U23-as könnyűsúlyú négypárban áll rajthoz a Glaser Rebeka (Mosonmagyaróvár VE), László Éva (Csepel EK), Abid Syham (FEC), Bálint Sára (EDF Démász Szeged) összeállítású egység.

Az eredmények a verseny honlapján ITT lesznek elérhetőek.

  Minden magyar indulónak sikeres versenyzést kívánunk!