Skip to main content

 Magyar és külföldi versenyzők, továbbá az utánpótlás-korosztályok képviselői „lepik el” a Holt-Tisza szolnoki szakaszán az evezős és kajak-kenu pályát hétvégén. Itt rendezik a XVI. Tisza Kupa nemzetközi evezős verseny és tehetségnapot, valamint a diákolimpia országos bajnokságot, mindezek mellett lesznek Sport XXI-es versenyszámok is.

Pénteken és szombaton a diákolimpia, a Sport XXI. és a tehetségnap versenyszámait rendezik, elsősorban az utánpótláskorú versenyzőknek, 1000 méteren. Vasárnap a felnőttek is lapátot ragadnak, megküzdve a nemzetközi Tisza Kupa bajnoka címekért.

“Idén rekordszámú külföldi egyesület vesz részt a versenyen. A régi barát Palics város evezős klubja mellett érkezik a szerb Graficar Belgrádból, illetve a szintén szerb Danubius Novi Sad a déli tájakról. A vajdasági magyar, illetve a szerb klubok mellett a német RG Wiking Berlin csapata idén is eljön a megmérettetésre. A magyar klubok ismét szép számmal képviseltetik magukat az egész országot lefedve, ugyanis Mosonmagyaróvártól Szegedig 17 klub adta le előzetes nevezését. A szolnoki színeket többek között az Eb-ötödik, vb tizenkettedik helyezett kormányos nélküli kettes Simon Béla és Juhász Adrián mellett az U23-as vb nyolcadik Novák Edvin és Vallyon Bence képviseli. Vízre száll az utánpótlás magyar bajnok csapat a Juhász Anett, Csiga Gréta, valamint a Furkó Kálmán, Szabó Márton páros is. A háromnapos versenyen sokan ülnek hajóba, hogy megszerezzék iskolájuknak, klubjuknak és nem mellesleg maguknak az aranyérmeket” – mondta el Zsömle Balázs, a Tisza Evezős Egylet elnökségi tagja.

A Tehetségnap alkalmával, amely a TÁMOP 3.4.4/B-11/2 Európa Uniós pályázat keretén belül valósul meg, mód lesz az evezést, mint sportot megismerni a szolnoki versenypályára kilátogatók körében.

További információ a versennyel kapcsolatban www.tiszaee.hu oldalon.