Skip to main content

A Magyar Evezős Szövetség Sukorón, a Velencei-tavi Evezős Pályán rendezi a huszonnyolcadik alkalommal kiírt Dr. Simády Béla Nemzetközi Evezős Versenyt április 30-án és május 1-jén. A regattán az idei nemzetközi versenyeken induló felnőtt és utánpótlás válogatott csapategységek kialakítása a cél.

Rendhagyó módon, a szegedi Maty-ér felújítási munkálatai miatt a Velencei-tavi Evezős és Kajak-kenu pályán kerül megrendezésre a XXVIII. Dr. Simády Béla Emlékverseny. A felnőtt és utánpótlás – ifjúsági és serdülő – válogatott keretek számára az indulás már csak azért is kötelező, mert ezen a versenyen dől el például, hogy milyen csapatösszeállításban indulnak a versenyzők a június 3-án megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyén.

Ezen a viadalon hosszú kihagyás után ül ismét egy hajóba a világ- és Európa-bajnok Varga Tamás (EDF Démász Bajai Spartacus VSC) és a vb-bronzérmes Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) – edzőjük Rapcsák Károly. Ez lesz az első éles-versenyes megmérettetése az olimpiai válogatott keret további hat tagjának is: Hajdú Zsuzsanna (Csepel Evezős Klub) és dr. Alliquander Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) új hajóval vág a mezőnybe könnyűsúlyú kétpárevezősben. Simon Béla és Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet) a kormányos nélküli kettes egységen kívül kétpárevezősben is kihívója lesz a válogatottságra pályázóknak. Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Győri Vízügy Spartacus EK) női kétpárevezősben áll rajthoz.

A verseny után az U23-as válogatott keretnek nem lesz ideje sokat pihenni, mivel a keret csütörtök hajnalban indul a németországi Essenbe, rangos nemzetközi megmérettetésre.

 

2011. április 29.